Halloweenhelg

Halloweenhelgen är nästan över. Vad jag tycker? Nja, jag är inte riktigt nöjd, men jag orkar inte lägga ner vikt på det som inte har varit kul, för jag hade det rätt trevligt trots allt. Det som har varit mest minus är att jag har jobbat, inte BARA för att jag har jobbat utan det har varit så mycket på en gång, mycket folk, spelning, förberedelser för halloween... och stress. Men nu är allt över, ÄNTLIGEN...

Min förkylning börjar även gå över, hade dock lite feber imorse men annars är det bra. Jag är inte lika täppt i näsan och hostan börjar försvinna. Inatt hostade jag inte alls, riktigt riktigt skönt.

Dessutom har vi ställt om klockorna nu, till vintertid. VINTERTID. Ordet smakar mysigt i min mun, men vid närmare eftertanke känns det sådär, jag gillar kylan men det är allt pendlande som tar kål på mig. Det är inte så himla kul att gå till eller från busshållsplatsen, en av anledningen är att det alltid kör lastbilar här ute jag bor, och det är inte sådär jättepositivt när det är snöslask ute. Smal väg, mycket snö och skit, tunga lastbilar som kör hur fort som helst... Ja, ni kan räkna ut resten. Det andra som är minus är när jag går hem från busshållsplatsen, sista biten jag går finns inga gatlampor och här finns vilda djur... bland annat vildsvin. Det går inte att ha det såhär, inte fan har jag råd med bil. Vi får väl se hur jag löser detta, just nu lutar det åt lägenhet oavsett om jag blir fattig eller inte. För jag tror det skulle vara värt, jag slipper pendla så mycket, får mer tid över och slipper de tråkiga gångavstånden till och från busshållsplatsen.

Livet som timanställd är begränsat, men vi får se hur det går...

Många vänstersvängar

Jag tänkte införa en ny kategori, "butikserfarenheter" kallar jag den. I den samlar jag lite allt möjligt, allt från tankar till händelser, inte bara från min synvinkel utan från andras synvinklar och upplevelser också. Vissa är rätt roliga, därför vill jag dela med mig av dom... (Nej, jag hänger inte ut några kunder, jag förstår att man ibland har dåliga dagar och kanske är lite förvirrad, det är dom här små felen som jag bjuder på)

Kunden: Hej ursäkta, var hittar jag kattöron?
Kassörskan: Upp för trappan och sedan till vänster *gesikulerar med händerna*
Kunden: Menar du så eller menar du så? Vänster såhär eller... *gesikulerar åt olika håll*
Kassörskan: ... Upp för trappan... sedan till VÄNSTER... *står helt stilla*

Ibland undrar man hur många olika typer av vänstersvängar det finns.

Storshopping

Eftersom jag fick lön idag gick jag lös på bland annat sakerna på jobb och lyckades handla saker för nästan 700 kr. Inte dåligt det inte! Jag införskaffade mig dom där linserna i ett tidigare inlägg, en rökmaskin (en liten som man har i en skål på bordet för lite cool halloweeneffekt, haha) och en hatt som jag tror jag ska ha på mig på Halloween. Men vi får se, något eget hopkop kommer det i alla fall att bli. :)

Efter det åkte jag ut på Familia och shoppade vidare, jag kom hem med två par skor och två par nya örhängen. Det ena paret skor är gympadojor, mindre snyggt men det mest bekväma man kan ha på jobb, jag har annars alltid ont i fötterna efter att ha varit där... så jag tänke att det är nog dags att lyssna på kroppens signaler och införskaffa mer fotvänliga skor. Dessutom blev det ett par skor i skinimitation med en liten klack, lite finare skor alltså. Inte helt fel!

Nu ska jag ta bort mitt smink och prova mina linser. Wooohh!!! Dessutom har jag vänt upp och ner på källaren i jakt på kläder tills på lördag, och jag kan ju säga det, jag letade efter en kjol idag, men hittade inget fint, och så hittar jag den mest perfekta kjolen i källaren! SCORE! Sen resultatet av outfiten kommer senare... Typ efter helgen. ;)

Ha en rolig Halloween!


Hostmåndag

Sjukligheterna fortsätter och hostan förvärras. Febern har dock försvunnit vilket är skönt, men hostan retar gallfeber på mig. Inatt har jag nog bara lyckats sova två-tre timmar, det säger jag utan att skoja. Det gjorde inte så mycket, jag har sovit jättemycket hela helgen men jag känner att sömnen börjar ta ut sin rätt nu. Ögonen går nästan i kors... så det blir sängen nästa.

Jag har tänkt ut min halloweenutsyrsel nu, och jag tror att den kommer bli bra. I helgen som var nu provsminkade jag min pojkvän, och det blev riktigt bra. Det var till och med så att jag kände att jag inte kommer att synas. HAH! Men det blir vad man gör det till, jag tänker gå i samma tema som min pojkvän litegrann, men tänker köra min egna version av det jag tänker klä ut mig till. ;)

Jag ska i alla fall komplettera outfiten med dom här:


Slemsöndag

Usch, jag bara hostar och hostar och slemklumparna blir bara större och större, känns det som. Jag känner hur min luftstrupe är inbäddad i slem och det rosslar på något konstigt vis när jag andas. Men det är såhär det brukar bli efter jag har varit förkyld, bara det att jag är fortfarande förkyld... Har ingen lust alls med detta.

Detta är första helgen som jag även är ledig lördag, annars har jag jobbat de tidigare fem lördagarna i rad. Det blir goa pengar, men det är också skönt att vara ledig en lördag. Helgerna är ju trots allt heliga! För att inte tala om söndagarna, då jobbar man INTE.

Nu ska jag hosta vidare och laga frukost.

Storrensning på G



Just nu sitter jag och rensar bland mitt smink...
Fan vad mycket skit jag samlar på mig ibland! Har slängt femtioelvatusen använda tops (nej, det har inte varit vax åp dom!! Sminkrester, är ordet) gamla nagellack som har torkat igen för längesen och ja, tydligen hade jag teckningar bland mitt smink också, HAHA!

Känns gött att få allt gammalt bortrensat, då blir det även lättare att få en överbklick på det hela. Nu vet jag vad som verkligen behöver köpas, och vad jag faktiskt har. Dessutom har jag delat upp det lite bättre, jag har tre necessärer (stavning?)
En med "standarsmink" (sånt som jag använder dagligen)
En megastor med resten av allt jag har, typ hur många ögonskuggor som helst i olika färger, läppstift i tusen olika färger och läppglans som även dom finns i hur många nyanser som helst.
Och sen har jag en där jag har allt det "roliga" sminket, dvs teaterblod, crazy ögonfransar, mina vampyrtänder, special plastic (sånt som man har att bygga sår med tex) och lite ansiktsfärger + penslar.

Hela idén med att rensa fick jag nog igår, jag har visserligen haft tanken i huvudet ett tag nu men fick en liten skjuts på vägen igår när jag satt och kollade på makeup tutorials på youtube. Jag som trodde att jag hade allt, men icke! Det finns så mycket mer som jag kan köpa för att göra nya coola sminkningar (både alldaglig och till maskerader/teaterinspirerat) och jag känner mig som en nybörjare igen. Men jag ser positivt på det, smink är ju faktiskt kul och ännu roligare är det att få lära sig mer.

Nu ska jag rensa nästa hylla!

Zombiemorgon

Att vakna på morgonen och känna att Sarahas vindar har dragit genom ens flabb känns inte sådär jätteunderbart. Speciellt inte heller när man förvivlat försöker svälja, allt för att tro att man har saliv i munnnen, men känner bara hur man sväljser sandkorn och diverse annat torrt skit. Nej, det är då jag undrar om det är så man känner sig, om man vore ett lik som har varit död ett tag och sen helt plötsligt vaknar upp. Sannolikheten för denna händelse är inte särskilt stor, men OM det skulle kunna hända.

Efter några staplande zombiesteg mot köket lyckas jag få tag på verktabletter och näsdroppar, nu såhär en halvtimme senare börjar jag känna mig som en vanlig människa igen. Idag ska jag bege mig till arbetsförnedringen och få en lapp påskriven samt skicka ett paket till A i Tyskland.

Over and out.


Go Ronja! Go Ronja!

Jag tänkte inte göra något vidare långt inlägg idag, ville bara säga att jag fick beröm av min chef idag efter gårdagens jobbiga kund. Jag hade hanterat situationen helt rätt och sagt samma saker igår (bokstavligen!) som hon hade sagt till kunden idag. Det tycker jag känns riktigt bra, även om jag vet att jag gjorde rätt hela tiden. :)


När febern knackar på dörren

Det började i lördags, jag kände mig sådär konstigt tjock i halsen och hade ont i kroppen. Igår bröt det ut på riktigt. När jag var på jobb kände jag hur kropptemperaturen ändrade sig hela tiden, något stod bara inte rätt till... Vid ett tillfälle rann bara svetten av mig och jag kände mig trött, jag frågade M om det var varmt, eller om det bara vad jag... Hon konstanterade att det antagligen bara var jag, då förklarade jag att jag förmodligen håller på att bli sjuk... Tack och lov att jag hade verktabletter i väskan! Så det vara bara till att ta en sån och halsa en halv liter vatten. En stund senare var det bättre, mycket bättre. Då kände jag också att det inte var ett dugg varmt i butiken, snarare nästan lite kallt. SOm det kan gå! Nu sitter jag här och har precis tagit näsdroppar, proppat i mig ibumetin och dricker te. Jag laddar inför jobbdagen idag, ska bara jobba tre timmar så det ska jag nog orka. Mitt jobb för övrigt är faktiskt inte överasträngande, jag står mest i kassan och hjälper kunder, hade det varit tunga lyft eller något annat som innebär mer fysiska påfrestningar hade jag stannat hemma. Usch nej, mitt jobb är dessutom roligt så inte fan ska något hindra mig från att åka dit. ;) Speciellt inte i Halloweentider heller! Åhå! Fast ja, blir jag superduper dundersjuk får jag nog stanna hemma, men just nu funkar det bra.

Ikväll ska jag rita så att pennorna glöder och jobba på min mapp med bilder som jag kan visa upp.

Kunden har alltid FEL

Min erfarenhet efter ett år som butiksbiträde har gett mig nya insikter, eller rättare sagt, förstått ännu mer hur folk är funtade. Jag bör inte hänga ut idiotiska kunder här, det kanske bara är dumt, jag är rätt sugen på det eftersom jag faktiskt brukar ha tålamod med människor, och det har bara hänt tre gånger under ett år att jag faktiskt har börjat koka av ilska på grund av en kund. Men i alla fall, det jag har kommit fram till är (precis vad som står i rubriken) kunden har alltid fel! Då kanske du tänker, nej så är det inte alls, kunden har alltid rätt, men då kan jag säga såhär, är det du eller jag som jobbar i butiken i fråga? Nej, dåså.

Men jag kan säga såhär, vad är det som är så svårt att förstå, när man köper en sak som uppenbarligen inte har någon större kvalité, att man faktiskt får vad man betalar för? Varför då lägga energi på att komma på återbesök tre gånger för att älta samma sak? Speciellt när personen säger emot sig hela tiden, "det var ju faktiskt inte mycket pengar" eller "det är ju bara till att limma ihop." VAD I HELVETE GNÄLLER DU DÅ FÖR DITT KORKADE FANSKAP? För att sen lämna varan i butiken och säga "nej jag ska inte ha dom mer" och sen går... för att komma den tredje gången och bli helt vansinnig över att man har slängt varan? VAD FAN ÄR DET FÖR FEL PÅ DIG? Nu känner jag bara hur ilskan kommer fram och nästan har lust att hänga ut namnet här, men jag struntar i det.

Nu ska jag ta en ipren mot min febriga kropp, och krypa ner i min söndersuttna 70-tals soffa och titta på en film.


En rejäl kyla

Satans vad kallt det har blivit nu de sista dagarna! Det blev minsann ingen lång sensommar, som för några år sen då sommaren varade långt in i september. Undra hur den här vintern kommer att bli, med tanke på att det redan är minusgrader klockan åtta på kvällen? En ordentlig jacka har jag redan, jag tycker inte den är snygg men den är i alla fall varm. Usch, jag vet i alla fall vad jag ska göra när lönen kommer, köpa höst- och vinterkläder! Kanske blir det en tur till Ullared, men det får vi se. Jag har faktiskt aldrig varit där, känns som jag borde ge det en chans eftersom alla pratar gott om det. Om inte för klädernas skull så har dom Panduro Outlet, och de som känner mig vet ju hur pysslig jag är, så det kommer säkert att löna sig vilket fall som helst.

I samband med kylan känner jag även av en förkylning i kroppen, har inte en jävla lust med det, eftersom det kommer bli mycket jobb framöver. Men jag får väl göra som jag gjorde förra året, leva på verktabletter, halstabletter (zyx är asbra), näsdroppar och Echinaforcedroppar. ;)

Nu blir det en kopp te, sen blir det nog till att lägga sig tidigt idag.

Rejäla skor JATACK

Ett par rejäla dojor skulle ju inte vara fel. Dom här nedanför står på "vill ha listan" just nu. :)
Sen om det blir verklighet återstår att se.


Jag hoppas...

Skam den som ger sig! Nu säger jag bara såhär: Jag håller tummarna så in i helskotta nu, för det har dykt upp en möjlighet till något, möjligheten är nog liten, men det är ju aldrig fel att ha hoppet på sin sida... Jag tänker inte avslöja vad det handlar om nu, men jag vill verkligen detta... Hoppas hoppas HOPPAS!

Halloweenpynt

Nu ska jag minsann ta och halloweenoynta lite! Har en liten pumpalykta här som skriker efter ett litet värmeljus, så det blir väl till att fixa den till en början. Sen på jobb har jag lagt undan två pumpalyktor som jag hade tänkt ha utomhus, får väl se om dom hamnar utanförr dörren eller om jag har dom där inne istället. Och givetvis spindelnät MED glittriga spindlar. Håhå, lite glamouröst får det ju vara... ;)

Och med tanke på Halloween, jag går och funderar hela tiden på vad jag ska klä ut mig till... Jag har funderat på djävul, men eftersom det är ganska standard så blir det kanske lätt lite tråkigt... Eller nja, det blir vad man gör det till, men jag har lite andra idéer på gång, så vi får se. ;)


Förmiddagsjobb?

Nu har jag gett mig fan på att försöka hitta ett förmiddagsjobb. Jobbet på Buttericks tycker jag är jättekul, men det räcker inte med 15-20 timmar per vecka. Om jag nu inte vill bo kvar hemma hos min kära mor, vilket jag inte vill. hon är bäst i världen, men man kan inte bo hemma för alltid bara för det.

Bara ett par tusen till i månaden hade gjort så himla mycket.

Jag drömde att jag hade ett hem...

Den här drömmen är verkligen "IN YOUR F-DREAMS," jag drömde alltså att jag hade lyckats få en lägenhet, nämligen mammas gamla lägenhet från när jag var liten. Skitbra tyckte jag, den ligger i Helsingborg och det tar 10 minuter att gå ner till city och lägenheten är en trea och jag skulle endast betala 1700 kr i månaden. Typ HAHAHAHAHA eller hur, men det var en härlig dröm i alla fall, stor och fin lägenhet med stora fönster... Åh... Ja, tack... *drömmer mig bort*

Me löves oktober



Det råkar ju faktiskt vara min absoluta favoritmånad
på hela året just nu! Oktobermånad... vilket innebär HALLOWEEN! Jag kan verkligen ALDRIG få nog av dödskallar, blod, gravstenar, blek hy, vampyrtänder, pumpor,
djävulshorn och allt annat som tillhör katergorin "morbid" eller "läskigt." Dessutom är et ju höst, jag älskar de kalla vindarna och de färgglada löven som är överallt. Hur ni hur jag skriver med kärlek? JAG ÄLSKAR DET!

för mig hade det lika gärna kunnat vara Halloween året runt (så har jag det nästan ändå, som sagt, jag får ALDRIG NOG av alla dom där sakerna) så nu till min stora fundering, vad ska man klä ut sig till i år? Den här gången ska jag faktiskt försöka komma på något nytt, dock är ju vampyrer min absoluta favoritgrej, men något annat hade också varit kul... men vad?

Jag funderar på häxa, djävul (vi jättemånga fina djävulshorn på jobb!!!), leopard, pirat eller återigen vampyr... Något som är "glatt" är jag inte särskilt pigg på... inte zombie heller, det är helt uteslutet kan jag säga.

Vad ska ni klä ut er till?


Stalingrad Cowgirls inställt

tyvärr får vi meddela att spelningen med Stalingrad Cowgirls imorgon (fredag, 8/10) är inställt. Tjejerna har gått och blivit sjuka, så det finns inte så mycket att göra åt saken. Tråkigt att vi har fått ännu en spelning inställd (har haft 3 inställda på raken nu...) känns nästan som något är emot oss, men skam den som ger sig, för vi i Glidslem kommer att fortsätta ändå trots väder och vind, för som många vet så går vi genom eld och vatten för att komma ut på spelningar.

Som kompensation för det hela fick vi två nya spelningarRockbåten, mer info om det kommer längre fram när spelningarna närmar sig, kan avslöja redan nu att nästa datum blir fredagen den 29:e oktober, lagom till den stora Halloweenhelgen. ;)

Så det hela har ju varit på gott och ont, men vi i Glidslem pustar ut litegrann, för nu har vi mer tid till att repa då det har varit lite sisådär med det den senaste månden. Men skit i det, vi ser framåt, och vi hoppas att Du också gör det!

Vansinnesutbrott

Jag hittar inte mitt skärp, det är en av få saker som jag verkligen måste alltså MÅSTE ha med mig eller på mig. Det är likadant med solglasögon, men just nu är det skärpet som jag är av med. Jag får nästan tokspel, jag har inte sett till det på lite mer än två veckor och jag behöver det imorgon till mina shorts. Men VART FAN HAR DET TAGIT VÄGEN!? Jag har inget val, idag blir det till att köpa ett nytt skärp. Suck!

Feta årsinkomster

Jag satt precis och kollade på lite nyheter och kändisskvaller på MSN.se. Snart hittar jag något som heter "Hollywoods 10 bäst betalda skönheter." Nog att jag tyckte att Angelina Jolie tjänar kosan på 88 miljoner kronor om året, så får jag snart se vad Cameron Diaz tjänar... Det är liksom FÖR MYCKET pengar, vad ska man göra av allt? Det blir ungefär 26 miljoner i månadslön. Alltså 26 miljoner jävla kronor? Det här kändes bara jobbigt att tänka på, haha!



"men ingen slår Cameron Diaz med sina otroliga 315 miljoner kronor."


När döden lurar runt hörnet

Man vet aldrig när det händer. Det är vi nog alla medvetna om egentligen, bara det att vi kanske inte riktigt tänker på det... För sånt "händer bara på film."

Att verkligen uppleva den där verklighetskänslan fick jag känna på idag. Det hände när jag och L stod på knutpunkten utanför Espresso house. Vi stod bara och pratade, tills L fick syn på en man ungefär 2 meter bort, som stod lutad mot espresso houses skylt. Jag hade lite dåliga känningar över situationen (det har jag alltid när det gäller främlingar) men Linnea gick fram, för mannen kunde inte få ut ett ord ur sin strupe. Jag hör hur han väser fram ett svagt "ring ambulansen..."
När jag ser in i hans ögon ser jag bara smärta. Något är fel, verkligen fel. Det var då verkligheten kom ikapp mig. För bara någon minut sen hade jag och Linnea stått och pratat om spelningen på fredag, hur stort det egentligen är. Från att vara i drömmarnas land för att sen bli hastigt indragen i verkligheten igen. L ringer såklart direkt, det enda jag kunde göra i den situationen var att hålla ett öga på den främmande mannen och på Linnea. Jag ser mig om efter ordningsvakter, men ser inga alls. Efter någon minut ser jag hur något förvärras i mannens ögon och benen viker sig under honom. Han faller pladask rakt ner i golvet mitt inne på knutpunkten. I den sekunden kände både jag och L panik, det här händer på riktigt! Det dröjde inte många minuter förrän ambulansen var på plats.

Jag själv var aldrig nära mannen, men L var nära honom hela tiden och såg alla detaljer av vad som hände. Men stunden man tänker, eller känslorna man känner under de minuter man ser någon sväva mellan liv och död. Hon hade skådat och känt hur han hade slutat andas, pulsen sluta slå och sen sett hur hans ansikte hade ändrat färg... för att sen börja leva igen. Kamp mellan liv och död, det är obeskrivligt när man har det ansikte mot ansikte.

I sånna här situationer kommer jag att tänka på hur skört livet egentligen här. Man vet aldrig vad som händer, eller när det händer. Och jag kan säga det, det sista jag kommer att glömma från den här situationen är mannens ögon... smärtan, hur han liksom "försvann" precis innan benen vek sig under honom.

Stalingrad Cowgirls

Dom här kommer vi att vara förband till på fredag. Förstår ni att jag är spänd!? Dom här tjejerna är inte bara "hobbyband" längre, det är just det som är så häftigt!


huliganer, face to face

Igår var det tydligen fotboll i stan. Innefrån jobb kunde jag skåda ett stort gäng killar, mörklädda med vita masker, som skrikandes och gormandes gick utanför på bruksgatan. Först när jag hörde ljuden trodde jag det var något kul på gång, uppträde eller något annat tokigt som man kan se ibland, men när jag såg de mörka jackorna, de vita skorna och luvor som var uppdragna över huvudet, med masker till, gick det en liten rysning genom kroppen. Det var nog allvarligare än ett vanligt uppträde. För några minuter senare efter att ha beskådat detta kom det poliser, flera stycken, det stannade en pikébusss precis utanför och jag förstod då att detta faktiskt var huliganer. De flesta blev antagligen skräckslagna, och några var påväg in till buitken för att gömma sig... Jag kände hur jag både blev arg och rädd, tur att dom hade en polis efter sig hack i häl och hann inte ta mer än ett steg in i butiken. Nyfiken som man är (och alla andra som är ute och går på bruksgatan denna lördag) tittar nyfiken fram bakom polisbilen för att se vad som händer. Polisen hade satt ett gäng killar längs med husväggen. Jag vet inte exakt vad dom gjorde, men jag kunde se att en tog en påse från en av killarna. Jag antar att det var öl i den där påsen. Och att killen i fråga var minderårig.

Det där med att dom är minderåriga fick jag beskåda senare. För efter att polisen hade kört iväg kom det in tre killar i butiken. Men dom var lugna. Jag tänkte inte så mycket på det, tills en kom fram och ville växla en 5-krona. Killen kan väl ha varit i 15-16 års åldern. Jag tittade in i hans ögon och kände nästan hur det högg i hjärtat. Det var bara smärta i dom där ögonen. Sen var den smärtan kommer ifrån kan jag inte svara på. Men jag kom och tänka på det som jag har hört så många gånger, att dessa huliganer är små killar som kanske har det dåligt hemma, är mobbade eller något annat, som vill få ut sin ilska, men vet bara inte hur. Därför hamnar dom i huligangäng, eller liknande.
Efter att killen hade växlat sin 5-krona gick han fram till tuggummiautomaten som vi har ståendes precis innanför dörren. Han stoppade i en krona och fick ett tuggummi. Mogen kille det där, tänkte jag. Inte för att jag kanske är så mogen själv som går och stoppar i kronor i automaten för att sen bli exhalterad över hur en färgglad liten kula kommer nerrullandes genom ett spiralrör, men till skillnad från dom så utger jag mig inte att vara något som jag inte är. Men som jag har fått bevis på; det är ju lättare sagt än gjort, åtminstonde när man är i tonåren.

Suck...

Rockbåten

Bilden säger ALLT!

RSS 2.0