Nyårsafton

Självaste nyårsafton! Och jag jobbar. Visserligen bara till klockan tre, så jag hinner (förhoppningsvis) vila lite innan kvällen och nattens påhittigheter. Jag har jobbat nio till fyra hela veckan (förutom igår, då jobbade jag ändå till klockan sex...) så ni kan gissa om jag är trött. Jag MÅSTE sova en stund sen annars kommer jag lägga mig vid tio ikväll, och hur festligt är det på en skala?

De problem som har gjort mig upprörd och gnagt inom mig en vecka har jag nu lagt bakom mig. Det är slutdiskuterat och slutpratat, om någon öppnar sin trut och säger något går jag i taket, för även jag känner mig orättvist behandlad. Punkt.

Jag har förutspått att den här dagen inte kommer att ge så mycket folk, men det gör kanske inte så mycket... då har jag tid att torka av hyllor och annat som har blivit skitit i med vädret.

Nu ska jag göra något vettigt. Tjohej!

Jag undrar...

Jag borde inte analysera det hela, misstag gör alla men det är inte värt att ältas om. Jag har insett misstaget, förstått det och bett om ursäkt. Mer kan jag knappast göra?

Men sen samtidigt... är det någon som ens bryr sig om vad JAG känner? Jag menar inte att jag har rätt till att "te mig hur som helst" för att uttrycka det som andra har gjort, men det finns faktiskt en anledning till varför jag blev så arg som jag blev. Det var egentligen inte på någon som jag blev arg, det var på själva situationen. Jag undrar hur många gånger jag har sagt detta, men alla bara tar åt sig... Är det någon som lyssnar på det jag säger ens? Det är då jag börjar undra. För det är väldigt sällan som jag blir så arg. Så egentligen tycker jag att jag inte har gjort något fel.

Varför tar ingen åt sig när det är meningen att någon ska göra det, och varför tar alla åt sig när det inte är meningen att någon ska göra det?

Göra om, göra rätt

Okej, ibland är jag jävligt bra på att dra förhastade slutsatser och enbart se min uppmålade fantasi framför mig. Det har bara blivit missförstånd... för idag fick jag reda på vem som höll i spelningen på Bara Rock. Jag fick nästan en smärre chock, för det här är faktiskt en go tjej som jag har råkat kasta skit över. Ooops. Men jag visste ju inte. Jag hade målat upp en bild av en random diva som tror att den är något och gör lite som den behagar, det var där jag kände att det finns faktiskt bättre saker att göra än att vänta på ett datum.

Det hade kunnat bli bättre av det här. Men skit i det nu, gjort är gjort och jag har bett om ursäkt för missförståndet. Mer än så kan jag inte göra, för det var ju faktiskt inte meningen att såra någon på vägen. :/

Onödigheter

Jag anmälde oss till popkorn på the Tivoli även detta året, och vi kom med! Det jag inte visste när jag anmälde oss var att vi har en annan spelning 26:e januari, vilket jag trodde skulle vara på en helg och inte på en onsdag... Osis blev det när vi ska spela på Tivoli samma dag. Jag mailade i hopp om att kunna byta datum i efterhand, men då skulle jag ha varit jävligt snabb med att kontakta de andra banden på själva JULDAGEN för att byta dag, och sen ge besked om hur det blev IGÅR. Men vem fan gör sånt på en julhelg? Jag orkar inte heller lägga ner så mycket tid på det där. Ni kan säkert förstå att jag är både arg och besviken, och har god lust att ta ut min ilska på personen som inte visste exakt datum för spelningen på Bara Rock. Jag vill väldigt gärna spela på Tivoli men eftersom den andra spelningen dök upp först får det bli den... Inget dåligt med det, det är en stödspelning för cancerfonden så det är ju en fin grej och för några av oss betyder det extra mycket. Men ändå. Jag kan inte låta bli att känna mig besviken eftersom vi hade kunnat planera det här bättre från början. Känslan av att vara orättvist behandlad finns där också, det inte precis så att jag har all tid i världen på att sitta och vänta på ett datum...

Julprotest

Alltså för helvete. Nu har jag gått och stressat upp mig fastän jag inte ska göra det. Jag har inte hunnit måla, tvätta och baka. Så det får helt enkelt bli något i reservpresent som jag har här hemma istället för tavla, t-shirt jeans på julafton och det där med julbaket skiter jag fullständigt. Allt detta i ren protest för att jag inte tänker vara någon idiot som stressar bort julen bara för att det ska vara så. Åt helvete med det!

Glidslems Göteborgsresa FILMEN

Nu är filmen äääntligen klar, eller filmerna kanske jag säga, eftersom jag har gjort den i tre delar. Den är full av flummiga bitar och jag vet inte om ni kommer förstå ett uns av det hela... Enjoy! :)

Del 1:


Del 2:


Del 3:

Pimp my Plunta

I brist på annat när inspirationen och kreativiteten smyger sig in, kan det bli vad som helst. Jag köpte en plunta från jobb som jag sen pimpade om. Visst blev den fin? Jag tycker i alla fall att den blev awesome!


MITT hem

JAG FICK LÄGENHETEN! Aah så glad jag är! :D :D :D

Chansen är stor

Jag väntar fortfarande svar om lägenheten. Beskedet skulle komma efter den 10:e december och det är den 13:e idag. Luciadagen om man ska vara korrekt. Men jag orkade inte vänta längre, jag ringde RL-konsult och terrade dom. Nej okej, inte terrade på det viset, men jag frågade hur det gick... och nog var det positiva svar jag fick! "Så som det ser ut just nu så är det du som kommer att få lägenheten. Blir det inga konstigheter nu så kommer jag att skicka kontraktet i veckan... inflyttning sker 1:a februari"
Haha alltså jag vill bara skrika av lycka! Men jag tänker inte ta ut den för mycket än, för jag har inte fått den än. Inte helt och hållet bekräftat, sen när kontraktet ligger i min hand ska jag skrika, det lovar jag!

Nu ska jag försökra göra något vettigt :D (läs: städa...)

Septum

I did it. Efter åratal av prat. <3


Söndag 3:e advent

Idag är det 3:e advent och jag har fortfarande inte fått upp något julpynt. När ska jag få ork till det? Känns som det inte är lönt förräns jag har fått svar angående lägenheten. Imorgon är det måndag och troligtvis får jag besked då. Och jag hoppas innerligt på ett positivt besked... för jag behöver verkligen den. Mer än någonsin... Eftersom skånetrafiken har varit och ändrat på busstiderna... vilket har blivit dummare för min del, om jag nu ska bo kvar hemma. Får jag lägenheten är det positivt för Ängelholm har utökat sina pendlingsmöjligheter till Helsingborg (:D !!!). Jag vill nästan se det som ett tecken (jag tycker många saker tyder på det iofs) men vågar inte lita helt på det. För tänk om jag blir besviken? Nej, det får inte hända.

En lägenhet skulle var den allra bästa julklappen det här året. Speciellt DEN lägenheten som jag tittade på. *önskar hårt...*

Nervös

Nu är jag fanimej nervös. Varför? Jo, efter den 10:e december ska jag få besked om lägenheten. Idag är det den 10:e december. Shit säger jag bara. Herregud. Jag får bara beredd på att jag inte får den, så att jag inte blir alltför besviken. Men jag hoppas ändå som fan på att jag får den!

Mr Snowman

Idag begav jag mig ut i snön för att först leka med vår ena hund charlie, och sen för att pröva min kreativitet i snön. Och bra gick det! Det roligaste av allt var väl att jag blev både svettig och andfådd, bra träning skulle jag vilja påstå, då snön faktiskt kan bli rätt tung när man rullar runt med den för att få en stor boll. Det där med att bygga en gubbe med tre "bollar" fick fara åt pipsvängen, det blev för tung och jobbigt så det fick bli "snöklossar" som jag byggde ihop honom med. Det blev bra det också!

Det blev även en liten fåtölj, hade velat bygga en större men min energi var slut och benen kändes som spagetti. (Jag tränar inte annars, så detta räckte gott och väl för mig, haha) hade tänkt att bygga ett litet bord också, men det får bli en annan dag, om snön ligger kvar.  

Nu blir det varm choklad, bara för sakens skull. ;)

Lägenhetstitt

Nu har jag varit och tittat på lägenheten i Ängelholm och den var över mina förväntningar! Okej, köket var lite minus, eftersom det inte var ett riktigt kök... Man står typ i hallen och lagar mat, haha, där var ingen riktig spis utan det var en sån... jag vet inte vad det heter, men ett litet "flyttbart" kök med två kokplattor och en liten ugn. Bättre än inget, jag är inte precis den mest avancerade när det gäller matlagning ändå. Ordentlig kyl var där, så den klagar jag absolut inte på.

Garderober var där ont om, men vafan, man får köra smarta förvaringar. Ikea nästa!

Badrummet var rätt stort, där var inget badkar men man kan få det om man vill ha det. (OFCOURSE!!!) Dessutom var där blakong, ganska liten men det räcker till mina rökande vänner ;) För övrigt var rummet ljust och kändes fräscht, där var även en sovalkov så det känns faktiskt som jag får rätt mycket för den billiga hyran. OM jag får lägenheten, men jag hoppas på det innerligt, den ligger rätt centralt i Ängelholm så den är mer än perfekt till mig. Jag vill verkligen ha den, jag hoppas verkligen att jag får den, om fallet blir så kommer jag att flytta till helgen! HOLY MAKARONY! Håll tummarna!

Jobba jobba jo-obba 2

Nuså, nu har även kicks och 13 öppnat! Jag är med andra ord inte helt själv! Och precis sålde jag faktiskt ett tomteskägg... Så det rör på sig lite i alla fall! Woho!

Jobba jobba jo-obba

När jag pallrade mig upp ur sängen imorse sa jag högt att det borde vara förbjudet att gå upp klockan sju en söndagmorgon. Vi har extraöppet på jobb, annars är det stängt på söndagar. Jag försöker inte att klaga, rättare sagt, lite gnäller jag i med att det är söndag, men mitt jobb är inte fysiskt ansträngaden, det är rätt roligt (när här är folk...) och det är dubbelt betalt hela dan idag, så jag går dit med ett leende. Med mig påvägen köpte jag en laktosfri chai latte från espresso house, ibland får man faktiskt unna sig goda ting även om den kostade aningen för mycket...

Affärerna runt omkring är mörka, ganska tydliga tecken på att ingen vill jobba denna söndag. Enligt mig är detta ganska onödigt, jag kan förstå att man har öppet sista söndagen innan jul men... första söndagen i december?

Jag såg nu att Kjell & Company har öppet... då är det vi och dom idag. Undra hur mycket folk det kommer idag? Jag tippar på ingen, kanske en... Tur att jag har förberett mig med ritblock, pennor och en tidning, dock glömde jag köpa med mig lunch såå... jag får väl äta upp resten av pepparkakorna som står bakom kassan. :P

Idag ska jag kolla på lägenhet, jag hoppas att den har mer än bara ett enda rum att erbjuda (nu menar jag exempelvis som avskilt kök, badkar eller balkong) men skulle fallet inte vara så... tar jag lägenheten ändå... jag måste verkligen flytta.

Möjlighet till ett hem

Vet ni vad? Jag har blivit erbjuden en visning på en lägenhet i Ängelholm. Visserligen var siktet inställt på Helsingborg, men vad som helst är bra i jämförelse med den här gudförgätna hålan som jag bor i nu. Eller vänta, det är inte ens en håla, jag bor för fan på en åker i närheten av en skog! Men i alla fall, det är en liten etta, ingen aning hur den ser ut eller någonting sånt, inga bilder eller ritningar finns på hemsidan... så ja, överraskningen får bli på söndag när jag åker dit. Oooh spännade, spännande!

Jag tycks märka en klar skillnad på att det faktiskt är svårt att få lägenhet i Helsingborg, jag menar, det tog inte lång tid förräns jag har fått svar från Ängelolm, jag har "bara" sökt ungefär 5 lägenheter där, och i Helsingborg har jag nog sökt 50 och inte ens blivit erbjuden visning, det är knappt att dom har svarat på mina intresseanmälningar över huvudtaget. Nåväl, visning på söndag och jag är nog den gladaste människan på jorden just nu. Jag vet att man inte ska ta ut lyckan i förskott, men hallå, jag har inte ens blivit erbjuden en visning innan! Sen kan jag ju hoppas på att jag får den också!

Änglaholm, here I come!


Tillbaka i skåne

Jag har visserligen varit hemma några dagar, men har inte orkat blogga. Det är inte precis det första jag tänker på när jag kommer hem. Men i alla fall, resan både dit och hem har gått bra, trots snöstormsvarningar och skit och mög. Vädret var fint hela tiden och bussen höll sina tider. Skönt det!

Väl på plats i Göteborg passade vi på att springa inom myrorna för att spana in lite begagnat. Jag tror det var hela 4 våningar, massor med saker att titta på! Tyvärr fyndade jag inget, blev dock kär i ett par 70-tals stövlar, men jag lär inte kunna trycka ner mina 42:or i ett par 37:or. Det blev inget köp... men det var nära, bara för att dom var fina. Jag menar, 180 kr? För ett par 70-tals platåstövlar :D

Efter det åkte vi till Kulturhuset Underjorden och började förbereda oss. Tog en öl, åt veganmat (thaisoppa blev det, den var jättegod!) tog en öl till, tittade på när de andra banden soundchecka samt spanade in spelningslistan. Utan fyra band var vi det tredje bandet som spelade, trodde vi inte, men självklart blev vi glada. Det lönade sig också, när vi väl stod på scen hade vi en hel del publik, riktigt kul att se. Och dom gillade oss! Ännu bättre det! Förutom att jag i princip bara hörde min gitarr och spelade lite fel, så gick giget bra. Scenen var rymlig och det var kul med nya ansikten som diggar oss. :)

Efter det blev det mer öl, sen somnade jag nog först av alla, vilket var nödvändigt eftersom jag skulle jobba på söndagen dagen efter... Drygt... Men det var julskyltning i stan och då passar ju även butikerna på att ha extraöppet... (tyvärr, haha) det var ju dubbelt betalt så jag tvingade upp de andra tjejerna omrking sju på morgonen för att hinna med vår buss hem.

Jag håller på att fixa bilderna och klippa ihopa en film, så ha lite tålamod till, för snart så!

RSS 2.0