Ingen vila på Siesta!

Nu är jag hemma igen! Eller rättare sagt; jag kom hem igår. Men det är inte först nu som jag har satt mig vid datorn för att informera omvärlden om min existens och för att ladda upp lite bilder. För att göra en kort sammanfattning av det hela, har jag haft grymt kul hela festivalen. Hittills har det varit den roligaste festivalen. (Augustibuller 2006 var inte heller dumt, men det är fyra år sen så jag har antagligen glömt hälften) Mitt humör har varit på topp trots svinkalla nätter och en och annan huvudvärk. Tänkte lägga upp lite bilder på Thåström som jag har tagit, några camping eller festbilder orkar jag inte lägga upp, eftersom dom är på tok för många.Jag tycker själv att jag fick en del bra bilder, även om jag "bara" har en digitalkamera. Tacka vet jag Canon. ;)
Jag har fler bilder än bara dom här, men eftersom de flesta nästan ser likadana ut, så blir det bara dom här bilderna.

  
  
  


Då får nog bli några uppförstorade bilder av det här känner jag! Och som ni kanske förstår, stod jag längst fram. Nästan i alla fall, jag hade Linnea precis framför mig. På jobb idag fick jag höra att en kollega hade sett mig på sydnytt, där jag hade stått och skrikit, antar att det var när Thåström spelade, för det var bara där jag stod längst fram. Jag ska se om jag hittar det där klippet. ;)


Socialt jävla missanpassad på riktigt

Att vara socialt missanpassad är något som jag skämtar om ibland, men när man ser personer i verkliga livet som just den här benämningen stämmer in på, blir man fan rädd. Förra veckan på jobb hände det lite saker som jag inte trodde var möjligt, men jag har sagt det innan och jag säger det igen; människan är verkligen en udda varelse.

När jag står där vid kassan och prisade några varor som nyligen hade kommit, kommer det in en ganska kort tjej, rätt så rund och ett glatt humör. Hon hälsade, jag hälsade givetvis tillbaks, eftersom det ska man göra på mitt jobb. ;)
Sen började hon prata litegrann... "åh, vad roliga grejer ni har här!" Jag bara ler och håller med, "Ohja, här är en del roliga saker." Hon ställer sig och tittar åp muggarna på disken. "Världen bästa mamma? Nej, världens bästa dotter ska det stå!" Just när hon hade sagt det där, började jag undra lite om allt verkligen stod rätt till. "Men där står ju världen bästa dotter bara för att jag sa det!" Jag tvingar fram ett leende och pressar ur mig: "Hehe, jaa..." Sen går hon längre in i butiken och jag trodde att faran var över, då menar jag att slippa prata med henne om onödiga ting. Men nej, hon fortsätter, hon nästan ropar "Vad här är roliga saker, hit ska jag gå fler gånger!" Där stod jag och undrade, vad i helvete ska jag svara på det? Så jag gjorde det enklaste, jag svarade inte alls. Med andra ord, jag låtsades som jag inte hörde. Jag funderade vidare över den här konstiga människan, och om hon hade några vänner. Alls.
Efter en stund kommer hon tillbaka till kassan där jag står. Hon får syn på några masker brevid dörren och frågar "Tror du jag hade skrämt kunderna om jag hade tagit på mig en sån mask?" jag tyckte nästan det var lite kul (hon har trots allt lite humor) log och sa "Ja, det hade du kanske gjort, du kan ju alltid prova, he he." Jag ser hur hon funderar lite, sen frågar hon hur många kunder vi har haft idag. "Hm ja, vi har ju haft några stycken, men jag vet inte exakt hur många." Sen går hon ifrån kassan (ÄNTLIGEN tänkte jag då), går till en annan hylla och börjar titta på några andra saker. Faran ur världen, tänkte jag då i den stunden.
I precis rättan tid kommer det in två tjejer, dom går fram till hylla strax brevid kassan och börjar titta på lite saker. Den korta knubbiga och jävligt dryga tjejen går fram till maskerna brevid dörren, tar på sig en sån och går sedan fram till dom andra två tjejerna...
Hon knackar den ena på axeln, och när hon vänder sig om hoppar hon till. Den andra tjejen glor snett som fan och den dryga tjejer börjar skratta jättemycket. Sen frågar hon dom "Blev ni rädda? Ha ha ha" tjejerna som riktigt irriterade svarade bara med ett kort och väldigt tydligt "eh, JA." När jag ser allt detta vet jag inte vad jag ska göra, jag trodde att hon skämtade, men inte fan gjorde hon det... Inte är det slut där heller, sen kommer hon skrattandes fram till mig i kassan och säger "ha ha, dom blev rädda, såg du det? Ha ha ha!"
Vad fan gör man i den situationen? Jag blev så paff av hela händelsen, tyckte mest det var pinsamt, sen visste jag inte heller om jag skulle skratta eller gråta. Helst av allt ville jag bara skjunka genom jorden, jag känner inte den här tjejen, och jag hoppades att dom andra två tjejerna inte trodde att jag gjorde det heller. Då kunde jag inte riktigt pressa fram ett falskt leende, något svagt blev det och det enda jag fick fram var "ehe he he..."
Jag fick nätan panik, jag vänder mig om och tar tag i de första och bästa nyanlända varorna, tittar disrket på min chef som hade hört och sett hela spektaklet, jag ser bara hur hon kniper ihop munnen och antagligen, kämpar för att inte visa ett ansiktsuttryck som skulle avslöja vad hon egentligen tänkte. När jag hade fått tag på varorna gick jag iväg med bestämda steg, för att hänga upp dom i andra änden av butiken (och såklart komma bort från eländet)

Shit i helvete, snacka om att vara socialt jävla missanpassadriktigt. Jag trodde inte sånt här fanns, nog fan vet alla var man drar en gräns innan man börjar skämta med en totalt okänd människa? Så sjukt pinsamt. Hon hade i alla fall gått sen när jag hade hängt upp mina varor. Tack och lov för det, men det här tar fan priset av allt jag har varit med om i butiken. Herregud...

Sommarens början

Vädret nu i helgen har varit underbart, för min del blev det att panikåka till Väla och köpa sandaler. Jag är mycket nöjd med mitt köp, sandalerna är kalasfina! Dessutom har jag bestämt mig för att åka på festival på torsdag, jag är nästan säker på att vädret kommer vara skit, men vafan, det blir vad man gör det till! Jag ska till Siesta i Hässleholm, och ser mest fram emot att få se Thåström och Babian. :)
Imorgon blir det till att rota fram festivalkängerna, tältet och sovsäcken. Jag hoppas att tältet inte har möglat och att sovsäcken är duglig. Men dom är säkert i toppenskick, jag är trots allt rädd om mina grejer.

Nu ska jag skriva en lista på allt jag behöver, sen blir det inte mycket tid över i veckan till att fundera ut vad jag behöver, jag ska ju hinna införskaffa diverse matgrejer och alkohol innan resan till festivalen börjar. ;)


Att tro på sig själv

Precis som många andra i min ålder försöker jag slå miog fram här i livet. Det finns säkert dom som är äldre än mig som gör det fortfarande, men ni förstår vad jag menar. En utbildning som ger et bra jobb, en grund som jag kan ha om jag inte lyckas med min musik eller med min konst. Med andra ord; en reservplan. Jag kollar på utbildning efter utbildning, försöker känna mig fram om vad som skulle passa mig. Men inget känns rätt. Där är inget som klaffar med mig och mina känslor. Det känns snarare som ett stopp. Och så ska det väl inte vara? Såhär har jag haft ett tag, och jag har märkt på mig själv att jag sakta med säkert tappar förtroendet för mig själv. Jag har bara inte insett det... förräns nu. Därför frågar jag mig själv; vad i helvete håller jag på med? Ett tag hade jag en stensäker dröm och det enda som har känts rätt har varit att få spela på min gitarr. Hela min kropp darrar av välbehag när jag får stå där och skapa toner, och då är väl det som är menat för mig. Eller? Då börjar jag också fundera på alla dom där stora musikerna, många av dom har något gemensamt, alla har känt samma sak. Att det har varit musiken som har varit rätt för dom. Och där står dom idag. Stjärnstatusen strålar och dom har helt enkelt lyckats. Vare sig om de hade en reservplan eller inte. Det där med reservplan är nog bara ett Svensson-uttryck, jag råkade nämligen kolla på Talang häromdagen, och just den där meningen har inte försvunnit ur mitt huvud än. En snubbe i programmet sa "Man kan inte ha en reservplan, för då satsar man inte på det man verkligen vill göra." Det var då det slog mig, det var då jag kom till insikt. Snubben har fan rätt. Jag har redan hittat min väg, varför ska jag då försöka hitta en annan väg vid sidan om? Det är bara idiotiskt, det säger ju sig självt. Den där känslan som gick genom min kropp när jag höll pappas gamla elgitarr som 14-åring, är obeskrivlig. Jag minns det skarpt och kan fortfarande känna den, det här är rätt. Det finns ingen annan väg att gå. Och mitt måleri såklart. Det är dom enda självklara valen här i livet för mig. Man ska tro på sig själv, för du själv är den enda personen som någonsin kan säga vilken väg just du bör gå i livet.


spelningar, spelningar, spelningar

Spelningarna med bandet blir bara fler, och jag är skitglad! Såhär ser listan ut än sålänge:

9:e juni - Uppsala, Riot Punx Club
26:e juni - Stockholm, Club Dislocated
30:e juni - Göteborg, Sticky Fingers
29: juli - Helsingborg, Helsingborgsfestival
30:e juli - Ängelholm, Fröihdafestivalen
14:e augusti - Landskrona, teaterparken

Exakta tider och sånt kommer senare, håll ögonen öppna. ;)

going blonde

Det är påväg, dock är där en del orangea fläckar som vägrar att släppa, tråkigt nog. Men skam den som ger sig ;) Mitt hår just nu är blondare (mindre gult/orangea) än det på bilden, bilden är från valborg, samma vecka då projektet "going blonde" startades. Resultatet är rätt bra ändå, jag har bara tappat några toppar annars sitter kallufsen kvar på huvudet. Givetvis är det silverschampoo som gäller för hela slanten!Om ni undrar varför jag har kladdat för munnen, så är det bara för att jag gjorde något konstigt med läpparna.

en ny bloggdesign är nog på ingång också, känner att jag behöver förnya den lite!

Sandaler vs vårjacka

Nåja, våren är här och många får en ren hysteri, bokstavligen talat. En tur på stan kan få en både att bli förvånad, få en att börja skratta eller till och med gråta. Nog för att det är lite varmt, men någon direkt hetta har det knappast blivit än. Denna förvirring visar sig tydligt på en del av Helsingborgs befolkning, och jag undrar ibland om de bara har missat något, om de har en väldig varm kroppstemperatur eller rent av är dumma i huvudet. Jag menar, om vi tittar uppifrån och ner på vissa tjejer, det börjar då med en ganska normal frisyr, de flesta har förstått att man ska lägga mössan på hyllan, men sen kommer det som är mest intressant... En jacka, som vi kan kalla vårjacka (notera; VÅR) under den någon form av heltäckande tröja eller skjorta, en sjal, ett par ordentliga leggings... och sandaler. SANDALER! Inte nog med att dom har sandaler, att utsätta dom stackars fötterna 15 graders kyla (eller värme) får mig att nästan gå i taket. Resten av kroppen är hyffsat påpälsad, men fötterna är nakna. Nej. Vad i helvete gick fel i din utstyrsel idag? Sandaler för mig innebär SOMMAR, och här i Sverige är det en ganska så stor skillnad på vår och sommar. Herregud människor, klä er ordentligt även om värmen kikar runt hörnet. Fötterna är väl ändå det sista man visar...

Valborgs beatboxing med Glidslem

När varken trummor, bas eller gitarr finns nära till hands, tar man vad man haver så att säga, man använder fantasin! Och givetvis var detta också en stor partyhöjare!


RSS 2.0