Spelning på ROCKBÅTEN

Vi vann tävlingen, vi ska spela på Rockbåten! Vi är mycket glada över detta och kommer att ladda upp med en rejäl dos energi (som alltid) så håll hårt i kläderna, för vi kommer att rocka strumporna av er!

Besök gärna Rockbåten på facebook: http://www.facebook.com/home.php?#!/pages/Rockbaten-MS-Harmony/203897248160
Eller spana in vår myspace HÄR!

Vi kommer att spela tillsammans med det finska punkrockbandet Stalingrad Cowgirls och Bad Mans Jam!


Idol

Just det ja, jag har även börjat titta på Idol. varför? Dels för att det faktiskt är kul att titta på, och dels för att där är en tjej med som är vän med två av mina bandmedlemmar. Vem jag pratar om? Sassa Bodensjö! HEJA SASSA!


Efterlyses: Mer tid

Jag skulle verkligen vilja ha mer tid. Men nu ska jag akta mig för vad jag egentligen önskar mig. Eller rättare sagt, jag måste ta mig mer tid. Jag har en hel hög häftigt smink som bara ligger som jag vill prova. Nu är det inte vilket smink som helst, det är saker som man bland annat kan bygga köttiga sår med. ;) jag är såå suuugen!!! Men det har bara inte blivit av än. Kanske på söndag? Vi får se.

På fredagkväll ställer jag upp mina tavlor i skylfönsterna på Buttericks, jag är inte riktigt klar än, så jag får väl sätta lite fart. Mina visitkort har också kommit. Blev inte alls som jag hade tänkt mig, min mönstrade lila bakgrund syns inte över huvudtaget. Så frågan lyder; är det något jag kan gnälla om eller har bakgrunden bara varit för mörk för att det ska synas i trycket? Vet inte vilket. Annars är helsvarta visitkort rätt häftigt. Texten på kortet är visserligen ljus så man ser i vad där står. Tur det, haha.

Nu blir det te och färga min gräsliga gul/bruna utväxt. Platinablond, here I come!


Tävling med Rockbåten

Jag har anmält mig och mitt band till en tävling på Rockbåten. Eller ja, vinner vi tävlingen kommer vi att få spela på rockbåten, tillsammans med ett punkrockband som heter Stalingrad Cowgirls, inget jag känner till, men det räcker ju med att det faktiskt skulle vara en fet möjlighet för både mig och mitt bands karriär, om vi får spela där. Mer kan jag inte säga nu, men jag håller tummarna. STENHÅR! För detta vill jag verkligen!

Förberedelser

Nu blir det en rejäl satsning på konsten. Jag har nämligen fixat visitkort idag, och designen som jag har gjort hoppas jag mycket på. Vad det såg ut som i min dator och i min fantasi, kommer det nog att bli rätt häftiga visitkort. Återstår att se, dom dimper ner i brevlådan i slutet av nästa vecka.

Jag börjar få idéer om hur mina tavlor ska se ut, men bara börjar.

Nu blir det att leta lite inspiration.

Konstpåstan

Jag ska vara med på något som heter "konstpåstan," för er som inte har så stor koll på detta så kommer det vara 123 konstnärer som ställer ut i 123 skyltfönster. Allt från norra kullagatan fram till stadsparken. Och jag är en av konstnärerna! Jag fick den stora turen att få ställa ut där jag jobbar, dvs i Buttericks skyltfönster. ;) Dock är jag lite stressad, eftersom jag inte har gjort ett skit, haha! Men i alla fall, utställningen kommer att börja den 2:a oktober och vara till den 10:e oktober.


Att känna sig halvrik

Idag fick jag pengar av mamma som hon var skyldig mig. WOHO! Det kändes som en liten boost i plånboken. Jag har lagt undan 2000 kr från min senaste lön, och än har jag inte rört dom pengarna. känns skitbra! Och det är ungefär en vecka kvar till lön så det känns som jag faktiskt har lyckats hålla i pengarna nu. Litegrann i alla fall. Men för att återgå till min hundralappar som jag fick, så blev det en vända till Systembolaget. Inte bara för att jag hade pengar, jag ska fira min pojkväns mamma i helgen och behövde inhandla lite alkohol ändå. Och så finns där en likör på systembolaget som jag har spanat in så många gånger... och det är ju enbart för flaskans skull. Sen att det är god är bara ett plus. ;)Mums! ;)

En ondare onsdag

Jag tror att jag håller på att bli sjuk. Jag är konstant hungrig, trött och känner mig överdrivet känslig. Då brukar det pågå något ont i kroppen. Jag är varken snorig eller har ont i halsen, men det är nog på gång. Jag brukar bli såhär innan jag ska bli sjuk.

Och när vi ändå pratar om onda saker... Jag har så förbaskat ont i foten. Eller ja, inte "förbaskat ont" men den gör ont. Jag kan ignorera det, men jag har gjort det tillräckligt länge nu. Egentligen borde jag leta upp mina gamla gymnastiksor och ha dom på mig när jag jobbar. Att redan ha känsliga fötter och sen gå och stå i platta skor flera timmar i sträck får dom att lida ännu mer. Det är inte bra. Jag kan paja rygg och resten av kroppen om fötterna skulle gå sönder. Då är det värt att ha ett par asfula skor på sig... jag ska ju bara ha dom på jobb.

På söndag röstar vi, någon som vet vad dom ska rösta på än? Jag är rätt säker på vad jag ska rösta på.

tusen tankar

Tankarna virvlar vilt runt i min skalle. Värst var det igårkväll, och det orsakade lite sömnsvårigheter, jag lyckades inte somna förräns runt fyra på morgonen. Klockan ringde visserligen inte förräns tio, men jag sov redan dåligt förgående natt så ni kan tänka er hur jag känner mig nu. Allt annat än pigg.

Jag står helt plötsigt inför en ny värld. En okänd värld. Och har absolut inte en aning om vad jag ska ta mig till. Jag förbannar världen för att det ska vara så svårt att leva. Jag vet hur jag vill leva, men det finns ett hinder som hindrar mig från det. Pengar. Med andra ord; en jobb som verkligen räcker till. Jag drömmer om att få ta mitt första steg från föräldrahemmet och bli min egna härskare i en lägenhet i stan. Att samla in dom där så kallade vuxenpoängen, som man knappast lyckas samla på sig när man fortfarande bor hemma... eller där man tvingas bo för att man inte har någon annanstans att ta vägen.

Men om jag spolar tillbaka bandet litegrann, så vet jag faktiskt vad jag vill göra med mitt liv. Det enda som skiljer just nu är att jag behöver något som ger mig både liv och pengar, och DET är NU. Det är finns ingen tröst att bara tänka på framtiden, som bara är oviss. Jag lever här och nu, och det är nu som jag måste ha något som jag kan försörja mig på. Men hur lätt är det?

Ställd vid livets yttersta kant

Jag har pratat om det många gånger och med många. Min konstnärliga sida är något som jag vill kunna leva vidare på... och har därför letat efter ett yrke där man verkligen kan tjäna pengar på sin konst och som är en utmaning. Med andra ord; tatuerare. Yrket triggar och lockar mig och det är något som jag tänker på dagligen och har gjort det nu i över ett år. Jag har hur många bilder som helst (tyvärr inga än som jag känner att jag vill visa upp, detta ser jag bara som övningspapper) med olika motiv som jag har gjort. Och nu när jag satt och täntke som mest på det, gjorde jag en liten research om livet som tatueringslärling. Helt ärligt trodde jag faktiskt att det skulle ge någon form av pengar, men hittade mest trådar om att man inte får någon peng över huvudtaget. Där brast det för mig, hur i helskotta ska jag då kunna ta mig till och från studion om jag hittar en plats? Det kändes som någon tog tag i mitt hjärta och vred det som det vore en disktrasa. Inte för att det bara handlar om pengar, det är ju faktiskt en utbildning, men jag måste ändå ha något som ger pengar under tiden. Skulle jag då få skitsumman från försäkringskassan så kommer det inte att räcka, utan av 2800 jag betalar ungefär 1300 hemma, 1000 kr går på busskort och vad har jag då kvar? Ungefär 500 kr, och det är ju för fan hälften av vad jag hade när jag gick på gymnasiet. Det går inte. Inte när jag bor ute på landet och är beroende av bussar... som kostar skjortan. Jag vet inte vad jag ska ta mig till längre.


Sjuk?

Jag är lite nedstämd och känner mig konstant hungrig. Håller jag på att bli sjuk? Skulle nog kunna vara så. Fyfan vad tråkigt och fyfan vad jag inte har lust med det!

Orka vara hemlös och arbetslös ungdom

Om exakt en vecka är det val. Och jag hoppas verkligen att folk tänker rösta, det här landet har gått åt helvete på alla sätt. Dom trodde att år 2010 skulle bli bättre, att det skulle bli fler jobb osv, men icke, det har inte hänt ett skit mer än att arbetslösheten har ökat. Och jag svär över detta mer än någonsin, jag tycker det är orättvist att vara fast ute på landet, där jag inte har något annat val än att ta bussen... som kostar skjortan när man inte har så mycket pengar. Hela mitt liv består av åka buss. Kul va? Jag gillar inte ens att åka buss, det är bökigt, tar lång tid, folk kletar fast tuggumin överallt så man måste passa sig för var man sätter sig. Ibland är även busschauffören otrevlig.

Jag önskar verkligen att jag hade ett jobb som gav mer pengar. Nu har jag visserligen erfarenhet, men det är fortfarande svårt. Om jag ens ska kunna tjäna pengar som butiksbiträde, får jag antingen bli butikschef (vilket jag inte orkar vara) eller jobba som kassörska på ICA. Att vara anställd i en butik är oftast timanställning, i alla fall vad jag har märkt och sett på platsbanken. Ibland undrar jag vem i helvete vill bara jobba 15 timmar per vecka? Det är just vad jag gjorde. Varför? För att jag inte har fått något bättre. Pengar måste man ha, men sen att det knappt lönar sig (jo, det gör det, jag har mer pengar, men det som jag vill från allra första början var ju att komma ifrån den här förbannade gården) får mig att dunka huvudet i väggen. Det känns precis som jag inte får flytta härifrån, som om jag inte får lov att må bra och som om jag inte får lov att bli vuxen, jag är dömd till att vara en 14 åring resten av mitt liv, där någon form av makthaverska hela tiden ska styra ställa, trots att jag är 21 år och faktiskt vet hur man städar, lagar mat, tvättar, kokar kaffe, slänger sopor, viker den rena tvätten, bytar glödlampor och så vidare. Det här är verkligen skit, och det tror jag säkert att många andra känner.

Vi får väl se efter valet hur det blir då, blir det inte bättre vet jag fan inte vad jag gör.

Marknad i Markaryd

Idag blev det en sväng till Markaryds marknad. Där fyndade jag tre t-tröjor för 50 spänn (sånna där t-shirtar dom alltid säljer, som jag alltid är snål för att köpa, dom kostar annars runt 120 kr styck) så det var strålande tyckte jag! Lite fler nya tröjor att klippa sönder, jajemän! Har inga bilder på dom just nu men det blev en med pink floyd-tryck, en motörhead och en som där står ANALKLÅDA på, hahaha, mycket roligt tyckte jag!

Sen blev det middag och öl hemma hos Stefans pappa, riktigt gott och mysigt. En perfekt lördag om man frågar mig. :)

Det som återstår av den här kvällen blir mest tv, gräddbullar (som jag även köpte på marknaden) och the Sims. :D <3

En kreativ idag

Eftersom jag har en ledig dag idag, så har det blivit en hel pyssel. För det första så har jag sorterat min papperslåda i skrivbordet, slängt en hel jävla del och lite till, ritat lite (det var skitlängesen jag ritade, om inte ritade av något, den utmaningen tog jag tag idag och det blev bättre än vad jag hade trott) och så har jag designat en blogg. Ta gärna en titt på min vän Idas blogg HÄR! Hon har inte sett resultatet än, men jag hoppas att hon blir nöjd... jag funderar lite på om jag har råkat särskriva i headern, men det lär jag märka...

Stockholmsgiget inställt

Jag får tyvärr meddela att vårt Stockholmsgig på lördag är inställt av flera anledningar. En av dom är att Barägaren på stället där vi skulle spela blev nervös över att det skulle komma för mycket folk, så de var tvungna att skära ner på banden. Och som ni anar i det föregående inlägget så har det hänt lite saker med vår kära sångerska, som gör att hon ändå inte hade kunnat åka till Stockholm.

Det kommer fler gånger, vi vet bara inte när... än.

L <3

Ibland blir det för mycket, det vet vi alla. Jag tänker på dig L <3

Lycka till, Ayla!

Idag åker min vän Ayla till Tyskland. Så roligt för henne, känns bara lite tråkigt när jag inte vet när jag träffar henne igen. Hon ska börja på en dansskola där. Tidigare i höst var hon på audition i Köpenhamn och för henne som ni kanske förstår, så var det inga problem, hon kom in på skolan. Det som jag tycker är så starkt är att hon åker dit när hon varken kan tyska eller engelska (hon är ganska fåordig på det språket, lite kan hon, men hon kan knappast prata det) men det löser hon säkert, hon åkte ju till Island och kunde inte heller det språket till en början. Skillnaden där är väl att hennes pappa är islänsk men pratar svenska, nu blir det annorlunda. Men det kommer säkert att gå bra, Ayla är jättepositiv till det hela, och med det kommer man långt. Just nu sitter hon nog på tåget till München. Jag önskar dig lycka till, hoppas att allt ska gå bra och om inte tidigare så ses vi vid jul igen! <3

Kriget med mig själv

Jag överväldigas av en unken lite halväcklig doft när jag träder in till mitt rum, eller rättare sagt min lilla isolerade friggebod. Synen av innehållet i stugan ser ut att vara det som blev över efter ett hårt krig. Det ligger plastpåsar, papper, tidningar, pennor, kläder, någon peruk och en hel del annat som kan klassas som just 'saker.'
"Hur fan kan jag ha det såhär?" frågar jag. Inget svar. Jag hade nog blivit rädd om jag hade fått svar, lika bra att det var tyst. Tyst som i graven... tänker jag och ser samtidigt mina plastimitationer av gravstenar och brevid ligger det ett kranie... Även det gjort i plast. Situationen blev nästan lite rolig, men inte tillräckligt för att jag skulle orka skratta. Nej, det här duger verkligen inte längre. Jag vågar inte sätta igång elementet på mitt rum för det får inte finnas något skit eller damm i närheten när den är igång, i med brandrisk. Och vad kryllar det av runt mitt element? Jo, just dammråttor. Såhär har jag haft det några månader. Men jag är nästan aldrig hemma, när jag väl är där så sover jag bara. Men just idag måste det bli ändring på det, för det blir allt kallare om nätterna och jag måste ha igång mitt element. Sen är det ju faktiskt mysigare också om det är städat... och lite tillpiffat. Så därför (efter jag har druckit mitt kaffe) ska jag gå in där och vända upp och ner på rummet ytterligare, damma, dammsuga och plocka undan så att där blir riktigt riktigt mysigt inne.


Den stora festfixaren

Idag, ca 05.45 steg jag upp ur sängen för att förbereda min färd till andra sidan Skåne. (Riktigt andra sidan är det inte, men det är inte långt ifrån) 07.09 tog jag bussen från denna "ljuva" lilla håla med konstigt folk som skulle kunna motsvara den amerikanska hillbillyrasen eller white trashluderna. I alla fall, väl inne i Helsingborg blev det en 25 minuters väntande på att ta ytterligare en färd, den här gången ett tåg ner till Malmö city. Vad jag gjorde där? Jobbade på Butterick's, såklart! Tanken var först att jag bara skulle vara där fyra timmar, men jag var där ända från då de öppnade tills de stängde. Goa pengar det där, dom betalade min lunch som jag hade med mig, så jag har absolut inget att klaga på. Det var kul att komma dit, det var lite nytt men samtidigt kände jag till allting redan. Det var toppen. Jag hjälpte till där med att packa upp Halloweensaker (redan tänker kanske ni, men det här kräver planering, planering och åter planering, innan den 1:a oktober ska ALLA varorna finnas på plats) och jag bara lääängtar till Oktobers dörrar öppnar sig för mig. Som de flesta av mina vänner vet, är jag så svag för "skräcksaker," dramatiskt smink, gothiska kläder, blod och dödskallar! Allt som har med den typiska Halloweenkänslan att göra. Sen o andra sidan lever jag nog i den känslan dygnet runt hela året om, men skit i det, oktobermånad gottar jag mig lite extra i det. ;)

Imorgon har jag en helt ledig dag, jag ska sova lääänge, sen ska jag träffa Johan som jag inte har sett på år och dar! Det ska bli riktigt kul faktiskt. :)

Nu blir det en kopp te för jag fryser som en tok!

Wooonsdag

Grytpunken blir inställd, så nevermind angående det.

Istället ska jag lägga mina pengar på en Stockholmsresa nästa vecka, vi ska spela med bandet på Club Dislocated. Det ska bli riktigt kul att få komma till Stockholm, dock har vi ett problem; boende! Vart ska vi ta vägen? Vi hade tänkt oss en vistelse på några dagar, jag menar, hur ofta är man i Huvudstaden? Så nu letar vi rövarna av oss efter ett billigt vandrarhem, eller något annat som kan erbjuda tak över huvudet. Någon som vet ett bra ställe, så tipsa gärna.

Imorgon åker jag till Malmö för att jobba i Buttericksbutiken där, det ska bli spännande! :)

RSS 2.0