POPKORN here we come!

Då börjar det närma sig, nu är vi med på The Tivolis hemsida dessutom! Spana in det HÄR!


Tursam i mellandagsrean

Snacka om tur jag hade idag! Jag var i stan klockan ett, eftersom som jag skulle jobba. I och med att jag började klockan två, hade jag en hel timme till godo. Så vad gör man då? Tar en vända i stan såklart, på mellandagsrean!!

Springer in på H&M, trängs med folk, kollar på fula kläder, går sedan där ifrån. Vad är klockan? 13.30. Perfekt, jag hinner nog en sväng in på gina tricot också... kommer in, krockar nästan med de utgående, ser den fasansfullt långa kön. Herregud, var min tanke, men jag tänkte kolla ändå. Får tag i något som ser väldigt intressant ut i min storlek. En halterneck klänning, med lite ”nitar.” Färg? Svart såklart. Sen går jag fram till högen med t-tröjor. Fyndar en i min storlek också, med ett helt okej tryck. Kollar klockan. 13.37. Jag hinner KANSKE prova... Går in till omklädningsrummen. Till min stora glädje bland folkvimlet hittar jag ETT provrum som är ledigt. Heja mig! Jag går in, slänger av alla kläder, tar på mig klänningen och förvånas över att den sitter otroligt bra. 99 spänn, så varför inte? Något djup uringning, men skit i det. Slänger nästan av mig klänningen och tar på alla mina kläder igen och hoppas på att jag fick med mig allt.
När jag går ut ur provrummet vill jag inte veta hur kön ser ut. Går och hämtar ett par svartglittriga tights, kollar sen klockan ännu en gång. 13.45. Jag började be för allt i världen att jag skulle hinna, för det känns dumt att ringa till jobb och säga ”Förlåt jag blir lite sen, står i kön inne på Gina Tricot, det är REA!” Det hade nog funkat ändå, eftersom det bara är kvinnor som jobbar på Buttericks... När jag kommer ner till kassorna upptäcker jag att där är ungefär 5 personer som ska handla, och 3 kassor öppna. YÄY! Stod i kö ungefär en minut, fick handlat det jag ville ha, vänder mig sedan om för att gå, och ser den helt plötsliga 3 mil långa kön. Jag hade tur. Igen.
Nöjd och belåten skuttar jag iväg från Gina T och kommer till jobb hela 10 minuter innan jag ska börja jobba. Snabbaste mellandagsrea-shoppingen någonsin!

Uppgång och fall

Jag har skrivit och sagt det miljontals gånger, och jag vet att det är många som håller med. Folk är dumma i huvudet. Bokstavligen. Det som har hänt nu har nästan varit pricken över i:et... Om det inte är pricken över i:et. Vi alla i bandet mår bra och så, det har inte hänt något med oss, men man undrar vad fan alla andra tänker på, som är omkring oss där vi repar...

Det hela började för någon månad sen. Vi alla kom till lokalen, glada och pigga över att få repa. När vi kom dit, var det nya bandet där, det gör ju visserligen ingenting, dom hälsade, pratade lite med oss och packade snabbt ihop sina grejer när vi kom dit (alla har speciella reptider, just den dagen hade vi vår tid) och det var inget med det. Vi bryr oss inte så mycket, bara folk är trevliga och tänker på andra, lite som "man får göra som man vill, bara man inte skadar någon annan." När dom gick hittade vi ett par ölburkar... Jaja, fine liksom. Sen såg vi att dom hade en hund inne i lokalen (en hund??), sen tänkte vi inte mer på det.

Tiden gick och vi hittade lite då och då ölburkar efter dom hade varit där. Visst, vi har också druckit öl i lokalen, men vi har i alla fall städat undan efter oss, det ser inte bra ut om man lämnar kvar sånt som man inte får ha i lokalen egentligen.

Efter vi hade haft spelning i Kristianstad den 15:e december, tog vi en liten paus från repningen. Sen blev det bara att vi inte fick tid att repa, lite sjukdom och så vidare. Sånt som händer. Ett par dagar efter den spelningen får jag ett samtal från det andra bandet (inte det nya, det gamla bandet som har varit där minst lika länge som oss) han presenterar sig och frågar om vi har rört hans trumset (i lokalen finns där grejer man kan låna, men man kan även få ställa sin egna grejer där, för er som undrar) det har vi såklart inte, står där en fet PRIVAT-RÖR-EJ-lapp, så fattar en normal människa att det är någon annans och då låter man det vara. Inte mer med den saken. Killen som ringde var uppenbarligen upprörd, jag hörde hur han ändå höllk sig sansad, medans han berättade att någon hade rört trumsetet, trumpinnarna var "sönderköttade" och något annat var nedsänkt, vad det nu kan vara. Jag kände mig mest som ett frågetecken och sa att vi inte har hört något av hans grejer, står där privat på något så är det ju helt enkelt, privat. När vi la på funderade jag lite över saken... Hade jag råkat ta hans trumpinnar till spelningen i Kristianstad? Såfall låg dom på fett fel ställe, nämligen på det andra trumsetet som tillhör folkuniversitetet. Då är det inte så lätt att veta att just dom trumpinnarna tillhörde det andra trumsetet. Nåja, jag frågade M om hon visste något om saken, men hon var lika frågande som jag. Skit i det då, tänkte jag.

Och sen kom det sista, det som jag kallar för "pricket över i:et," ett brev på självaste julafton, som lyder såhär:

"Det har förekommit grov skadegörelse samt annan verksamhet som Folkuniversitetet inte på några villkor kan ställa sig bakom. Vi kommer därför att stänga lokalerna på ************
fr o m 22 december kl. 24.00. Lokalerna kommer att vara stängda tillsvidare och låsen byts ut. Händelsen kommer även att polisanmälas"

Gissa vad jag blev? Förbannad! Först blev jag lite rädd, har jag gjort något? Har vi gjort något? Nej... Att möjligtvis ha råkat tagit någon annans trumpinnar är inte grov skadegörelse. Att där är grejer i lokalen som är sönder vet P (hon som har hand om alla studiecirklarna) sen innan, så det kan inte heller vara grov skadegörelse. Men sen... "Annan verksamhet"? Jag ringde alla som man kunde ringa, men eftersom detta var på julafton så har alla semester. Mer och mer irriterad blev jag, tills jag fick tag på en snubbe. Tråkigt nog visste han inte så mycket, det enda han visste var att någon har hittat knark i lokalen. KNARK? Då såg jag alla möjliga bilder framför mig; en vit liten plastpåse, sönderslagna förstärkare för att inte tala om sönderslagna trumset. Det måste helt enkelt vara något allvarligt som har hänt. Mycket tråkigt, jag är besviken och arg, vi får inte heller veta något förräns den 7:e januari, då vi som är i lokalerna ska på ett möte.

Det här är verkligen en box i magen, vi har väl inte blivit av med vår replokal på riktigt? Jag hoppas inte det, för annars vet jag inte vart vi ska ta vägen...

ÄNTLIGEN!

...Som Gert Fylking hade sagt. Jag har nämligen varit och köpt mig en ny dator. Eller rättare sagt; en EGEN dator. Så jävla skönt, jag har total makt, kan bestämma när jag vill ha datorn, vad som ska installeras i datorn och så vidare. Underbart. Nu slipper jag både att mamma ska ha den, hennes sambo och hans extremt klantiga söner. Woho! Nu blir det The Sims för fulla muggar, har köpt en hel del tilläggspel på REA (Valde att satsa på The Sims2) så jag har att göra nu ett tag fram över. :)

POPKORN 2010Rubriken säger väl allt
, för att vi GLIDSLEM ska vara med i Popkorn 2010! Kom dit och stöd oss vetja! :D

Den 27:e januari intar vi scenen på The Tivoli i Helsingborg, så håll i hattarna och alla underkläder, för vi kommer att rocka skiten ur er och välta allt som har med scenen att göra! Det ska bli så jävla kul, jag skrek nästan när jag såg mailet om nyheterna, fy fan vad jag har längtat efter det här... Jag minns en gång när jag var på konsert där, och så tänkte jag; "Fy fasiken vad det skulle vara kul att få spela på DEN scenen, här på The Tivoli." Drömmen kommer snart att bli sann, både plats och tid är bokad, nu ska vi bara fullfölja den och framför allt; njuta av stunden.

Mer info kommer upp på Tivolis hemsida så småningom, klicka HÄR!

Virus, skada eller annan skit

Men för helvete nu... Vi har fått virus i datorn, och jag är bara så förbannat förbannad. Det är alltid krångel med datorn när mammas sambos son har suttit vid den. Eller? Verkar ju inte bättre, eftersom jag inte har varit hemma på hela helgen och datorn blev konstig igår efter att han hade haft den. Vissa tangentknappar fungerar inte (Nej, det är ingen som har spillt på tangenbordet, eftersom ibland funkar inte vissa knappar och ibland andra kanppar) och det går inte att ansluta till internet. Grymt frusterarande, jag som nästan var klar med en liten film från i somras, det fattades bara en låt... ÅH! Jag hatar när det blir såhär, antingen är det virus eller så har datorn åkt i golvet. DÄRFÖR SKA INTE SMÅGLIN SITTA VID DATORN UTAN FÖRÄLDRARS UPPSYN! Fyfan vad skönt det ska bli med en egen dator sen! Bara för detta, köpte jag två Sims2-spel på REA idag. Lovely!

Bilder och info om spelningen på Jutan i fredes för de hemlösas hus kommer sen, när jag pallar. Just nu sitter jag vid pappas gamla dumburk som knappt har minne till att spara 5 bilder på datorn.

Over and out, imorgon spelar Glidslem i Kristianstad, Barbacka Kulturhus 17.30.

Glidslem tar ännu ett steg framåt

Nu börjar folk känna till oss, vad blir det sen? Punkstjärnor? Jag vet inte, men glad är jag, eftersom det börjar hända ännu mer saker nu! Linnea har varit flitig och ringt runder angående spelningen på fredag. HD, tidningen City, socialnämnden, hemlösas hus... Och säkert något till som jag inte minns. Idag var hon i alla fall med i HD, tyvärr står det lite fel i papperstidningen, spelningen är på fredag och INTE på lördag. Ni kan läsa intrevjun med henne HÄR!

Sen måste jag bara lägga ut den här kommentaren också... Den gjorde min dag! (kommentar till intrevjun med Linnea)

"Glidslem
Vilket namn! Hade jag haft ett band hade jag aldrig döpt det till Glidslem.Låter ju som att man har samlag. Men jaja man får döpa sitt band till vad man vill. Men jag hade inte döpt ett band till glidslem"

(Ett asgarv, en applåd och lite berömmelse till den som skrivit detta, som inte förstår sig på punk!)

Nu väntar vi på att ytterligare intervjuer ska dyka upp i tidningen City, kvällsposten och geeloo.se. Även en intrevju väntas med tidningen "schizo fanzine" ska göras.

Rösta på min gran!

Bilddagboken har någon tävling där man ska designa en egen grandel... Rösta gärna på min, för jag vill vinna en MacBook Pro :) Tryck här för att rösta!

Den ser kanske något rörig ut, men jag ser framför mig en vit/silvrig gran med silverglitter... och rosa detaljer. Sen får ni ursäkta den feta gröna blaffiga sims-diamanten, men det är bara för att jag är sims-nörd och var tvungen att ha med den. En ny dator + the sims 3 skulle sitta fint denna julafton. :)


Skor? Ja, tack!

Ge mig? Dom finns i min storlek! *skrika*Ni som undrar så har jag hittat dom på halens.

Vadå hata folk?

Vad får mig att tro, bara för att man jobbar i en butik, att man lär sig tycka mer om människor? Snarare tvärtom! Nu får jag bara mer och mer bevis på hur mycket och MÅNGA dumma människor det finns. Är det något som jag irriterar mig mest på här i världen, så är det människor. Överallt och hela tiden, är där något som får min irritation att växa.

Dagens irritationer:
- Folk som inte låter en kliva av tåget, de rusar på och fäller nästan omkull mig.
- Telenorförsäljarna på knutpunkten. LÄMNA MIG IFRED ERA FÖRBANNADE PUCKON! Vet ni inte att ni har Sveriges mest hatade jobb?
- Folk som inte har humor (folk som INTE skrattar inne på buttericks är det garanterat fel på... speciellt när den skrattande apan ligger framme.)
- Folk som är inne i butiken och tar en grej... för att sedan hänga "tillbaka" saken i andra änden av butiken.
- Att tvunget sitta och lyssna på folk som har både gälla och höga röster... som på något vis lyckas överrösta musiken i min mp3.
- Och till sist, arbetsförmedlingen. Behöver jag säga mer? Det med arbetsförmedlingen är om den där förbannade kallelsen jag hade den 3 november... för att komma dit och vänta en halvtimme, och sen få veta att han jag ska prata med inte är där! Några dagar senare mejlar jag honom. Tror ni jag har fått något svar? Självklart inte. Så idag mejlade jag till Activa (tacka gudarna för att det är bra människor som jobbar där) och fick svar direkt. Jag berättade att jag var "måttligt irriterad" på situationen och dom skulle prata med R imorgon.

Och vissa frågar mig, om varför jag hatar folk...


Hemlösas Hus-GigDetta är då i Helsingborg, givetvis.

1 december

Nu blev det lite vintertema på min blogg... Vad tycks? Haha. Tänkte först ändra allt, men det tradigaste (= tråkigaste, för de som inte förstår skånska) är att ändra färg på alla länkar osv... så därför piffade jag bara till bakgrunden och trollade dit lite snö. Iiih! Undra om det kommer någon snö till skåne i år? Jag tvivlar, men hoppas ändå på det.

Idag ska jag vara kreativ, pyssla, sy och köpa tavelramar... och julklappar. :O

Over and out.

RSS 2.0