Brand på Butterick'sFör ungefär en timme och 20 minuter sen blev jag väckt av ett samtal från Linnea. Hon var påväg till Ebbas för att börja jobba, när hon såg både brandbilar och rök vid Buttericks, med andra ord; där jag jobbar. Känslorna är blandade och jag vet inte alls hur jag ska reagera. På HD:s hemsida står det att det brinner från ovanvåningen av butiken... lite märkligt, vet inte alls vad det kan ha varit som har startat branden.
Vad ska jag göra nu? Det blir antagligen en tids "ledighet," men när kan jag börja jobba igen? Och hur är det att vara timanställd när något sånt här händer? Kommer jag helt och hållet vara utan pengar nu? Tror nästan det, om inget annat så är det nog lika bra att förbereda sig på det värsta. Jag hoppas att inte alltför mycket är skadat, så att det går snabbt att laga själva lokalen igen. För att gå utan jobb och pengar är det sista jag vill göra.
Usch, tycker synd om Marlene som kom dit i morse och skulle börja jobba. Jag kan bara tänka mig hur hon känner sig nu, eller hur hon kände när hon kom dit och såg allting.
Ni kan läsa mer HÄR.

2 dagars ledighet

Idag har jag en ledig dag, även imorgon är jag ledig. Det känns faktiskt riktigt skönt även om jag inte jobbar sådär överdrivet mycket egentligen. Men ibland vill man ha en eller två dagar då man knappt gör någonting. Tanken var ju att jag och Stefan skulle åka till Nordens ark, men efter ett flertal försök att få tag på någon form av personal så sket jag i det. Vi åkte till Skånes djurpark idag istället, det var rätt trevligt även om hälften av djuren såg ut att vara nerklubbade totalt. Det var ganska kvavt ute, så jag förstår fullständigt att dom inte orkar göra något. Om inget annat, har blivit jävligt immuna mot skrikande ungar, för hela stället kryllade av barnfamiljer. USCH! Men vistelsen var i alla fall trevlig, kanske inte samma stil som nordens ark (jag hade väldigt gärna fått se både tigrar och snöleopard) men det får bli en annan gång.
Eftersom jag är hemma hos Stefan nu blir det inga bilder... han har bara internet till sin egna dator, dvs han saknar en raouter så jag får bara sitta här en liten stund, sen ska han spela sitt fördömda datorspel.
Tjofräs!

En perfekt söndag

Idag gör jag absolut ingenting och njuter av min ledighet. Fredags bestod av Linneas 20årsfest efter jobb, igår blev det ytterligare jobb 4 timmar (jag tog det lugnt med alkoholen, ingen hit att vara bakfull på jobb) sen blev det resturang med min underbara Stefan. Det var en riktig myslördag, det blev en hel kinesisk meny med både förrätt och efterrätt. Efter att vi hade blivit mätta och trätta åkte vi till min mormors lägenhet som jag lånar förtillfället, och tillbringade resten av kvällen där. Det var så skönt att inte göra någonting. Lördagskvällen var perfekt, där var en del bra filmer på tv så jag har ingenting att klaga på.

Den här dagen ska jag inte göra ett skit heller, det enda såfall är att jag ska åka hem till Stefan och sova där inatt. Den kommande veckan blir det en hel del påhitt! Imorgon är det först jobb som gäller, sen sista repningen inför de kommande spelningarna. Tisdag och onsdag är jag ledig, då åker jag och Stefan (förhoppningsvis) till Nordens ark ovanför Göteborg. Vi ska boka hotellrum och bara lyxa oss rejält (så gott det går i alla fall). Det blir lite till att ladda batterierna inför spelningen på Helsingborgsfestivalen. Efter det blir det väl lite festande och yrande på stan, för någon mer HBG-festival blir det inte för min del. Fredagen sen ska jag jobba och efter det åker jag och resten av tjejerna till Ängelholm, där vi ska spela på någon privat festival, som kallas Fröidhafestivalen. Spännande! Och på lördagen är jag bjuden på bröllop, så det blir full rulle hela helgen.

Nu ska jag packa de sista grejerna och väcka Stefan, sen bär det av till ö-a. :)

Sommarboet

Imorgon bär det av, då ska jag låna mormors lägenhet igen. Det ska bli riktigt skönt! Nära till både jobb och vänner. Det kan nästan inte bli bättre. Det enda störiga just nu är att jag får lön på måndag, inte imorgon som de flesta andra. Nåja, finns säkert någon positiv mening med det också... ;)

Fortsätt rösta på mina skor som finns här längre ner!

Over and out! Nu blir det the Runaways för hela slanten och designing av en logga till mammas lilla företag. :)

Trumskin!

Vinnaren är igång igen, den här gången har jag vunnit egendesignade trumskin! Jag tackar halmens (ordermusic) för denna underbart roliga vinst. :D


Header?

Ja, jag ska ha en header. Men den kommer nog inte upp förräns helgens slut.

Rösta på mina skor!

Som de flesta vet vid det här laget, är jag helt crazy i skor. Därför kunde jag inte låta bli att vara med i Nellys skodesignstävling. Jag har gjort en hel drös och jag hoppas att ni vill rösta på dom. En del är jag riktigt supernöjd med!

Min designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min sko här!

Första skon som jag gjorde. Den här är väl mest en test, men jag blev faktiskt nöjd med den.

 

Min designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min sko här!

Här är andra skon som jag gjorde, den blev jag riktigt nöjd med!

 

Min designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min sko här!

Här är tredje skon... Jag är en sucker för camouflage. :$

 

Min designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min sko här!

SNAKESKIN! Ja okej, jag tycker väl om det mesta som är mönstrat!

 

Min designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min sko här!

Något tråkigare sko, men vafan. Tänk er den i svart blankt (fusk)skin ;)

 

Min designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min sko här!

Lila, svart skin och zebra! Den här gillar jag skarpt, hoppas det finns fler som gör det! :)

 

Min designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min sko här!

Ja, varför inte? Leka med färger är bland det roligaste som finns. Dom matchar inte, men det funkar ändå eftersom det är motsatsfärger. :)

 

Min designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min sko här!

Så punkigt tjejigt det nästan vara kan bli. Jag ÄLSKAR!!!

 

Min designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min sko här!

Färgchock nu när vi ändå håller på. Jag hade lätt sprungit runt i dom här på stan om jag hade haft dem.

 

Min designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min sko här!

 

Här tänkte jag lite 70-tal (inspirationen flödade sen jag såg filmen om The Runaways). En sko helt klädd i paljetter + kilklacksplatå. Vem kommer att synas mest? ;)
(om jag hade haft dom)

 

Min designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min sko här!

Haha, den här var mest för att fortsätta skapandet med paljetter. Den här gången i guld. Dock föredrar jag den i silver, men även den här blev lite kul.

 

Min designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min sko här!

GRRR! Sist men inte minst min tigersko! Den här rockar riktigt ordentligt tycker jag ;D

Jag är ganska säker på att jag kommer att göra fler skor. Det här var riktigt kul! Och bra blir dom också. De flesta i alla fall... Tycker jag. Hoppas ni andra också gör det :D :D :D

over and out.


How to trick people into thinking you're good looking

Många har väl sett den vid det här laget, men jag får faktiskt hålla med om att bruden är grymt rolig!


nonsens

Nu är jag på designen igen. Men det är kanske bara för att jag gör den halvfärdig hela tiden? Den här gången ska jag (försöka) göra hela designen klar. Sen om det blir ikväll eller inte, kan jag inte svara på. Som de flesta vet, efter ett x antal timmar med html-kodning blir man ganska grinig, sur, förbannad eller något annat åt det hållet.

Nåja! Imorgon har jag en ledig dag, så då tänker jag "fira" det med att vara uppe extra länge idag och bleka håret ännu en gång. ;)

over and out.

En konstnärs förbannelse

Många gånger känner jag för att öppna mig helt och hållet på blogget, men jag hejdar mig alltid. Med risk för att skriva sådant som bara tynger ner andra och som suger energi. Det vill jag egentligen inte, men ibland är det skönt att få dela med sig tankar om just hur man mår, vad man funderar på för tillfället och annat som kanske kan få en på ett lite mer ledsamt humör. Alla möter vi hinder då och då, allt är inte på topp hela tiden och det vet nog de flesta om. Men ibland är vissa dagar bara så mörka att huvudet verkar väga flera ton och omgivningen runt om känns mörkare än natten, trots solen står som högst på himlen. Varför det blir så vet jag inte riktigt, det enda jag skyller på är "livet som konstnär." Och många gånger är det sant.

Det är nu jag har att tacka min gåva och uppgift här i livet, för det är bara i dessa stunder som jag verkligen kan skapa. Pennorna glöder av allt ritande och låtskrivandet går på några minuter. Inspirationen är stor och orden är många. Även om det känns lite jobbigt just nu, kan jag bara tacka och ta emot den talang som jag vet att jag bär på. Vem vet när jag humöret plötsligt skjuter i topp och inspirationen försvinner?

Glidslem på Helsingborgsfestivalen

Den 29:e juli spelar vi på Helsingborgsfestivalen i musikparken, på något som heter "världens minsta scen."
(musikparken är parken brevid gamla musikskolan)
19.30 slår vi igång förstärkarna och välter scenen. Se till att vara där i tid eftersom vi bara har 20 minuter på oss att spela!

Spana in Helsingborgssfestivalens hemsida HÄR!(halvgammal bild, eftersom jag är blond nu ;))

Glidslem satsar

Vi har bestämt oss, vi ska försöka ta oss från hobbynivå till en helt annan nivå, vi ska satsa! Steg ett blir till att köpa in grejer till bandet, så att vi slipper dom där problemen ibland med att inet ha trumset, förstärkare, sladdar, mikrofoner, bas... Ehe... Ja. Men innan vi kan ta det steget, blir det att tjäna in pengar. Backluckeloppis i HBG, jajemän!

Glidslem på Sticky Fingers i Göteborg

Dåså, då var de bästa videorna uppladdade och jag tackar min underbara Stefan som ställde upp för oss! Han körde oss både till och från Göteborg (Fyfan för att köra i GBG säger jag bara), samt ställde upp som kameraman när vi stod på scen. <3

Kvalitén på videorna är inte sådär jättebra, men det får ni stå ut med sålänge. Vi hoppas på att få bättre videor från när vi spelar på Helsingborgsfestivalen den 29:e juli, då har vi både kvälljus och utomhusscen. (Kolla vår myspace HÄR för att hitta mer info om den spelningen.)

Här är första videon, med Ebba Gröns låt "Beväpna er."


Här är andra videon med vår egna låt "Sverige är inte som det ska."


Tack till er i Göteborg som kom till Sticky Fingers för att BARA se oss! Tack även till er på Sticky Fingers som ville ha oss där.

Kulturkrock i mitt huvud

Det var längesen som jag löste min identitetskris. Ni vet, det dära "vem är jag"-grejen när man är tonåring. Vissa kanske aldrig kommer ifrån den och ibland tycks den återkomma på någon vänster. Såfall har den kommit tillbaka till mig, skillnaden är bara den att jag har hittat min plats på jorden, mina sanna intressen och vet vart jag vill med mitt liv. Det som jag frågar mig nu handlar om var jag egentligen hör hemma. Sverige, världens kallaste och tråkigaste land, det är här jag lever och det är det språk som jag behärskar bäst. Men ändå känner jag mig inte en del av det svenska folket, jag är en del av något annat. Jag känner mig som en invandrare i mitt eget land. Ibland känns det som jag både mörkt hår, bruna ögon och en brunare hy. Men när jag ser mig själv i spegeln ser jag den där typiska skandinaviska bleka huden. Mitt hår är blonderat och mina ögon melerade. Till synes hade jag kunnat vara vilken svensk som helst, men jag är ingen svensson. Jag lockas hela tiden av de starkare färgerna, de oblyga attityderna och den kryddiga maten. Allt sånt där som inte tillhör den normala svenska kulturen. Liksom, sill och potatis är inte riktigt min kopp av te.

När jag tänker på mina släktingar och det jag har fått höra, sträcker sig dom åt olika håll. Hela jag är en kulturkrock skulle man kunna säga. Att jag alltid har varit hälften svensk och hälften finsk har jag vetat, men jag är mer finsk än svensk. För på min svenska sida finns där även zigenare, eller romer om man så vill kalla det. Är det då den biten som flyter i mitt blod, som gillar de starka färgerna, de bruna ögonen och den kryddiga maten? Jag vet inte. Samtidigt som jag gillar de finska och inte alltför smakrika knäckebröden. Men bortsett från både mat och färger, vem var zigenaren? Och hur har min farfars föräldrar hittat varandra? Varför kom han/hon till Sverige? Eller var det den andra som åkte iväg och hittade honom/henne i ett annat land?

Men varför bryr jag mig om detta egentligen? Det är inte precis så jag måste välja en sida av allt det här. Men om jag nu måste det, så har jag såfall en egen sida. Hade jag kunnat, hade jag startat ett eget samhälle i ett eget land. Nu går inte det, och det enda jag kan göra åt saken är att stå ut med mitt skandinaviska utseende och gilla utlänska smaker. För att sammanfatta det hela: Det handlar om ATT accpetera sig själv som en udda individ. Men DOCK jävligt unik. ;)

Sammanfattning av GBG-giget

Jag glömde mitt minneskort till digitalkameran i datorn, riktigt jävla uselt. Men på det hela hade jag en videokamera som jag fick låna av min mamma... Tråkigt bara att den var en stor besvikelse. Vet inte om jag ens vill lägga upp någon video på youtube, både ljudet och bilden är riktigt dålig. Nåja.

Annars var det rätt kul, mindre kul att gatorna i Göteborg går huller om buller, vi irrade omkring med bilden i en timme innan vi hittade rätt. Men vi hittade i alla fall fram till slut, och det är ju det som räknas...
giget gick asbra, där var inte så mycket folk, men det värmde ändå att där var några stycken som hade kommit dit bara för att se oss (!). Även de andra som inte hade trott att vi var något, fastnade för oss. Några kom fram efteråt och pratade ut från sitt hjärta, sånt är alltid kul att höra, det är ju sånt som får en att tro på sig själv lite mer och fortsätta framåt.

En tjej vars namn Johanna, skrev en jättefin kommentar till oss på Myspace:
Tusen TACK för LJUS och HOPP i gårdagsklubbens ( "Centurion" hette den visst ) fullkomliga mörker av praktexempel på medelklassens värsta oförmågor  i ämnet musikkunskap:)
NI VAR helt enkelt HELT GRYMMA, och jag hoppas se er snart igen i göteborg.

Gillar inte normalt att dizza andra band, men de som gick på scen (vad de nu hette) efter er var tyvärr verkligen i de grövsta laget av riktigt usel musik.

Dessutom ska tilläggas att ni med säkerhet gjort gårdagens gig minst lika grymt
även om de andra banden på scen under kvällen varit bra.

NI VAR inte "bara" KVÄLLENS HUVUDAKT; ni kommer med stor sannorlighet LIGGA KVAR I MINNET mitt som en av årets få RIKTIGT BRA koncertupplevelser för mig!

Stay punk,pepp och hyllningar i mängder
från ett av göteborgsfansen

RSS 2.0