JOBB!

Jag har fått jobb! WOHO! Så på onsdag börjar jag jobba på Butterick's. :D

Dessa förbannade lappar

När jag väl får in dom på kontot, så varar dom inte länge och varje gång blir jag lika arg. Jaha, vad ska jag nu göra i tre veckor? Det är knappt så jag har råd att köpa en ny tröja och ett par nya jeans, för sen är alla pengar slut. Och det ska gå till smink, hygienartiklar, bussresor, göra något kul, eventuellt mat (får allt som Anna Skipper hatar här hemma) och fylla på mobilen med pengar. Och eftersom jag har varit utan pengar nu i tre månader, har jag köpt saker i ren panik för det har varit mer än slut. Jag är en sån som alltid försöker tänka ekonomiskt, jämför priser osv osv och det värsta som finns då är; när man ska samhandla med en annan person som är OEKONOMISK! (Som igår, no offense nu, men jag kände mig lite dum när jag då och då sa "jag vill inte betala det där", heh, men jag har inte så mycket pengar) eller när folk ska hålla på och chatt-sms:a istället för att ringa upp. Mina pengar på mobilen försvinner fortare än kvickt då och det gör mig faktiskt arg. För mig blir det billigare att ringa upp, men jag ska väl inte hålla på att ringa upp alla bara för att dom hellre skickar sms än ringer! Åh. Folk, lär er att ringa mig istället om ni har mer än två frågor att ställa!

Jag tror jag får uppdatera mitt ekonomiska tänkande ännu en gång. Är man kreativ får man så mycket gratis, vilket jag är glad över att jag är, så därför ska jag börja sy mer och lära mig att sticka. Jag har fått en del inspiration både från Project Runaway och Whysmelleggs-Johan. Mindre dator, mer kreativitet, ja tack! Jag har hur mycket tyger som helst som bara ligger... Åh.

Har ni något ekonomiskt tips nära till hands, så tipsa mig gärna.


Jobb?

Jävla kaosdag igår, men njag väljer att fokusera på de positiva bitarna nu. De ringde nämligen från Butterick's igår och jag blev överlycklig, jag ska dit och provjobba på måndag. Önska mig lycka till! Jag hoppas att det ska gå bra och att det ska kännas bra. Men det ska nog inte vara några större problem. Det här har jag verkligen längtat efter och det kommer precis lägligt. :)

Skönhet?

Man säger ju att skönheten sitter i betraktarens ögon... Men vissa verkar ha tydliga synfel.

hjärtekortet

Jaha, då var man här igen. Idag när jag kom hit och satte mig vid min plats, upptäcker jag något som ser ut att vara ett visikort. En bild på två hjärtan och så står där "Själva livet är ett mirakel." Så sött då.
Och så vänder jag på kortet och där bak står ett telefonnummer. Bara ett jäkla telefonnummer! Inget namn eller så. Vad är detta? Är det om något jobb från jobbcoacherna? Väldigt märkligt att det skulle vara på ett just sånt visitkort (det kunde lika gärna ha varit ett kort på alla-hjärtans-dag) och dessutom inget namn. Dom har inte sagt något heller så jag tror inte att det är från dom. Men vart kommer den ifrån då? Är det någon som har lagt den där tillfälligt eller är det något miffo som försöker ragga på mig? Jag har försökt kolla numret på hitta.se och på eniro, men det finns med där. Och tanken på att ringa upp får mig att rysa, jag gör det bara inte.

Jag har nog försökt undersöka hela kortet innan och utantill. Jag har kollat företagets hemsida (något tryckeriförlag i Klippan) och försökt kolla upp illustratörens namn. Men jag hittar ingenting som skulle vara relaterat till telefonnumret.

Märkligt...

Nu har jag ingen kamera att fotografera spektaklet med, så det blev en "ungefär-bild" i photoshop.


Bunken 09

Videorna har jag redan lagt upp, nu kommer även lite bilder ifrån den lilla festivalen.

  
  
  

Ja, det var dom roligaste bilderna, de flesta ser likadana ut tyvärr, eftersom jag och Jonna inte har fattat grejen med att vara teaterapor... än. Vi behöver nog inspireras lite av Linnea, vår kära sångerska alltså, som alltid ger 110%. :)

Tillbaka i rampljuset

Sådärja, då fick jag glöden och glädjen tillbaka. Det är svårt att tänka glada tankar när man ligger på botten, men man kommer ju ifrån det så småningom.

Mitt största glädjeämne här i livet är mitt band, för mig är det så mycket mer värt än guld. Jag verkligen älskar det jag håller på med. Det klår verkligen allt annat... vet inte vilka ord jag ska beskriva det med men det är någon form av oförklarlig kärlek. Jag satt och tittade på livevideorna innan och blev bara gladare och gladare ju fler gånger jag tittade. Sen konstaterade jag att jag skulle behöva träna min kropp litegrann... Haha. Det får bli skärpning med det (sen hur många gånger jag har sagt det är en annan sak) för ska man stå på scen räcker det inte bara med att man är snygg, man måste vara dödssnygg. ;)

Jag börjar också komma in i systemet igen, för den här veckan får jag pengar. Snacka om att jag är glad! Äntligen kan jag börja göra saker igen. Jag lever! JAG LEVER!

Se upp världen för här kommer jag!

Att heala mörkret

 Det började redan igårkväll, jag hade lika gärnat kunnat dra täcken över huvudet och sova ungefär hundra år, ungefär som Törnrosa. Bara det att jag inte väntar på någon prins, jag väntar på att allt det där andra ska fixa sig av sig självt. Men det gör det inte, speciellt inte i en värld hos någon som är född i fiskarnas stjärntecken.

Imorse tog det lång tid innan jag orkade ta mig upp ur sängen. Jag ville verkligen inte. Tankarna snurrade i huvudet och jag planerade starkt att sjukanmäla mig... men gjorde det aldrig. Ganska onödigt, jag förlorar pengar på och det är inte värt det. Jag tycker redan att jag har så lite pengar, så varför skulle jag sluta kämpa och ge mig ännu mindre pengar?

Men ibland har man bara sånna där dagar, då man verkligen inte orkar. Just idag är en sån dag. Hur ljust det än är ute känns det som jag är omringad av mörker. Det enda som hjälper (för mig) då är faktiskt att dra täcket över huvudet. Att bara försvinna bort ett tag. Och det finns faktiskt en studie som visar att man mår bättre efter att ha sovit ett tag. Sömn är lite som healing. Så nästa gång du känner dig nere, gå och lägg dig ett tag. Det är kanske inte dunderkuren nummer 1, men man känner sig bättre efteråt.

Nu ska jag ta tag i lite saker som jag inte orkade med innan. :)

Glidslem LIVE

Igår var det spelning i Höganäs, grymt kul! Detta var vår tredje spelning och enligt mig tycker jag att det gick bättre än vad det har gjort på dom andra spelningarna... Jag tappade bara bort mig en gång den här gången. Haha! Min kära mamma var även där, hon filmade oss så nu finns vi på youtube. Ljud och bildkvalitén var inte den bästa, men alltid något! Sen direkt efter fick vi en ny spelning, vi ska vara förband till något amerikanskt punkband som ska spela i Höganäs i September... Jag vet inte vilket band det är ännu, men det känns nästan lite stort. Mer info om det kommer. ;)

Här är videorna som min mamma filmade igår från igår

Carola


Skitjobb

Jag hittade ytterligare två videor... Jag vet inte vem som har filmat men jag lånar dem lite ;) Den första är Carola ännu en gång men med bättre ljud och bildkvalité. Den andra låten är Blått och rött.

Carola med bättre kvalité


Blått och Rött

Den galna vampyrdamen

Jag har gjort ännu en datorbild. Den här gången blev det en dam i historiska kläder... Dock blev resultatet lite... knepigt? Hon ser typ död ut, kall blick och man skulle kunna tro att hon är en vampyr. En galen vampyr skulle jag vilja säga.


Ändrade tider angående lördag

Fick nyss ett mail på Myspace om att vår speltid har blivit ändrad, det hela har blivit bakåtflyttad en timme, vilket betyder att vi spelar 15.00 istället för 16.00. Vi spelar alltså i Tivoliparken i Höganäs nu på lördag, den 22:a augusti. :)

Just nu är jag i full färd med att få ihopa pengar så jag kan köpa grejer och börja göra demos. För nu på lördag är det även vår releasdag för vår demo. ;)

Korkade blondinbellawannabes

Vad jag är trött på dessa Blondinbella-wannabes. Och allt vad det är. Meningslösa inlägg om vänninors skvaller och fikor (jag får det där ordet till fikusar konstigt nog), dagens outfi(ttor)t och diverse annan modeskit. Visst, lite mode och kläder är väl intressant men oftast är det inte intelligentare än så. Var är åsikterna? Var är tankarna? Eller jag borde kanske fråga; vart tog IQ:n vägen? För att inte tala om de förbaskade videobloggarna som är helt hjärndöda. De står o fnittar lite... pratar om vad dom ska göra under dagen... Seriöst, vem fan tittar på det? Dom hade ju kunnat göra något mer kreativt av det! Och då rekommenderar jag Windows Moviemaker, som faktiskt är ett gratisprogram som medföljer alla nya datorer. Eller vänta, nu vet jag varför dom inte använder det, dom är ju för korkade för att förstå programmet, om de ens fattar att programmet över huvudtageet finns på datorn.
Skulle föräldrarna hitta skiten, skulle de att skämmas ihjäl. Och jag lovar, föräldrarna skäms inte längre över sina punkarbarn med egna åsikter, nu skäms dom över sina korkade barn som inte alls har några åsikter. Suck.

Konst från en digital penna

Här är resultatet efter 3½ timmes kluddande i photoshop. Det här är första gången jag ritar en hel bild med en ritplatta till datorn. Det är liksom en penna som man använder och ritar sen på en platta... och så använder man photoshop. Vet inte hur jag ska förklara det mer, men det är så man gör, ha ha.

Här är bilden i alla fall...


Jag böev ganska nöjd... Det är inte som att rita med en blyertspenna precis, men jag fick kläm på det till slut. Det nästan lite halvt 3D ut tycker jag... Eller vad tycker ni?


Fredag

Hm, det ser ut som jag har tappat några läsare. Vad har jag nu skrivit som inte är kul att läsa? En massa negativa saker kanske, haha, jag skulle ju inte skriva negativa saker! Men ibland måste jag få skriva av mig och då brukar det bli här. Jag vet inte om det blir för mycket ibland? Något negativt då och då funkar, men blir det för mycket är det bara tungt att läsa... Eller så skriver jag bara en massa nonsens, som nu. Eller?

Jag anlände precis hit till Activa och jag har em kul sak att säga om det! Igår när jag var som mest uttråkad, kom en av jobbcoacherna fram till mig och frågade "Har du provat en sån här nån gång?" och i handen höll han en ritplatta till datorn. Aldrig i hela mitt liv har jag provat en sån, jag har nog inte ens sett en sån i verkligheten. Så jag körde hårt, det var lite klurigt, men det är ju lättare att rita på den än att använda musen. Inte för att det blev sådär jättebra, det såg ändå ut som jag hade ritat i paint, haha. Så jag ska väl fortsätta med den där grejen idag och försöka göra något häftigt verk. :)

Idag är det fredag... och nästa lördag är det spelning. :D Jag och tjejerna laddar som fan, har två nya låtar på G!

Over and out.

Att vara aktiv på Activa

Jag är fruktansvärt bra på att överdramatisera, men det är väl så det blir ibland och jag erkänner att jag är en dramaqueen (bara för det så menar jag inte att det är okej att klanka ner på mig när jag blir upprörd eller arg, det hela handlar förmodligen om att jag är känslig). Här på Activa är det inte så farligt, vi i gruppen blir behandlade som medmänniskor och våra "jobbcoacher" eller vad det är, är hur trevliga och snälla som helst. Vi har fått prata var och en med en jobbcoach om vad vi vill jobba med och lite sånt. Jag berättade då att jag först och främst vill bli illustratör och det är det som jag tänker satsa på härnäst. Hon jag pratade med tyckte det lät mycket intressant och tyckte absolut att jag skulle fortsätta med det. Gynna sina talanger ni vet! Så vi har fått en liten planering om vad i ska göra. Det här "jobbsökarprojektet" är på 8 timmar, men vi sitter inte framför datorn så länge, utan vi är här på Actriva 4 timmar (8-12) och sen de resterande fyra timmarna ska vi jobba hemma, på egen hand, söka jobb eller vad vi nu har skrivit ner i vår planering. Jag har nog de roligaste fyra timmarna, eftersom jag ska bli illustratör och satsar på det, ska jag sitta hemma och rita den resterande tiden. HAHA! Jag skrattade lite när min jobbcoach sa att det gick bra, men samtidigt är jag jävligt glad, för det är ju detta jag vill jobba med. :D
Det är dock lite drygt att sitta vid en dator som inte har msn eller andra spexigheter i fyra timmar, men men... Man får ju vara kreativ, vilket jag är så jag har läst om upphovsrätt, läst serier, kollat konstnärer och lite sånt. Det här går faktiskt bra.

Jag är bäst! Att få sitta och rita på sin "jobbtid" är det inte många som kan eller får. ;)

Första dagen...

Jag är grymt trött nu och orkar inte skriva något längre inlägg. Men jag kan sammanfatta det hela; det var inte så farligt som jag trodde. Jag och de andra i gruppen blev behandlade som vanliga människor. Jobbcoacherna är jättetrevliga och de pratade med oss om vad vi vill jobba med och sånt. Vilket är lite roligt... Jag berättar mer imorgon. :)

Gdonatt

Activa

Det här ska jag på imorgon. Det kan fan inte vara sant? Läs punkt två!Nu tillåter jag mig själv att säga precis som jag vill, den som inte förstår att jag är upprörd och arg över detta, är bokstavligen dum i huvudet.

Intervju med en arbetslös ungdom

Hejsan och välkomna till Papillons D'amour, bloggen som tar glädeligen emot all vrede och hat som samhället för med sig. I punkens namn svär vi på att se allting realistiskt och säga allting sanningsenligt, utan att förtiga, förtränga eller förvrida sanningen. FAN!

Idag träffar vi Ronja 20 år, som har varit arbetslös sen hon tog studenten 2008, vilket är för 430 dagar sen. Även om ni kan räkna eller inte, så kan vi berätta att det är ca ett år och två månader det handlar om.Så Ronja, hur mår du idag och vad gör du i nuläget?
Jag har mått bättre, inget jag vill gå in på i detalj, men försöker göra allt för att hålla mig på gott humör. Humörsvängingarna är många och ofta, så det är inte jättelätt. Just nu gör jag inte så mycket om dagarna, ritar och repar med mitt band lite då och då. Och söker jobb såklart.

Vad har du gjort sen studenten?
Inte så mycket, sökt jobb och repat med bandet. Det är helt otroligt att det redan har gått mer än ett år sen studenten.

Hur känns det att året har gått så fort?
Det känns litegrann som livet har stannat, samtidigit som jag fortsätter att åldras. Jag är orolig för att det ska fortsätta såhär länge till, jag får ångest när jag tänker på det. Tänk om jag fortfarande bor kvar hemma hos mamma när jag är 30 år? Visst, Jackasstjärnan Bam Margera gör det fortfarande, jag kan ha honom som förebild! Driva mina föräldrar till vansinne, göra onödiga tv-program, slå sönder saker som mina föräldrar få betala, eftersom de har jobb och inte jag. Perfekt.

Hehe, jag tror mig ana en viss sarkasm, men vi behöver inte gå vidare in på det, så, hur såg dina planer ut när du skulle sluta gymnasiet?
Jag sökte jobb som bara den och var den här gången ute i god tid. Redan i februari månad frågade jag efter sommarjobb, men de flesta bad mig komma tillbaka vid mars eller april. Vilket jag gjorde, för jag ville ju ha ett jobb efter studenten. Jag såg fram emot att få börja jobba och tjäna egna pengar, och ta det där stora vuxensteget.

Vad var det för jobb du sökte och hur gjorde du?
Jag kollade delvis på platsbanken. Lite negativ var jag till det, eftersom de inte kan se hur jag är som person men jag satsade hårt där ändå. De mesta jag sökte var butiksbiträden eller lagerarbete, enkla och kul jobb som jag känner att jag kan klara av. Jag hittade även ett jobb som ansiktsmålare, som jag även fick. Sen var jag ute i butiker och frågade om de behövde extrahjälp.

Vilken respons fick du?
Knappt någon, ingen hörde av sig... förutom jobbet som ansiktsmålare, jag blev jätteglad! Men det var bara en dag. Så jag gjorde det som man skulle göra, gå tillbaka och fråga om de har läst mitt CV. Tyvärr var platserna tillsatta.

Hur många jobb har du haft tidigare?
Inga. Jag har inte ens haft ett sommarjobb.

Sen blev det studenten, vad gjorde du efter firandet?
Då stod jag där och insåg att jag var arbetslös. Jag hade inte lyckats få något sommarjobb, så jag fick göra det som alla andra gjorde, gå till arbetsförmedlingen.

Hur kändes det?
Jag var väldigt positiv till en början, det kändes vuxet och jag var helt säker på att jag skulle få hjälp.

Du säger att du var positiv till en början, men hur är inställningen nu?
Jag är negativ utav abra helvete och jävligt trött på skiten.

Vad gjorde dom när du gick till dom första gången?
Knappt något, de skrev in mig, frågade vilken utbildning jag hade gått och lite sånt, sen kom bakslaget, dom sa att dom inte kunde göra något förräns om tre månader. Det kändes jobbigt, jag skulle gå utan pengar i tre månader. Igen.

Vad hände sen efter dom där 3 månaderna?
Krisen kom och alla enkla och kul jobb försvann från platsbanken och man blev nekad vart man än frågade efter jobb.

Men du har väl föräldrar som kan försörja dig?
Är du dum? Helt plötsligt skulle jag äta deras mat som de betalade, använda deras hygienartiklar som de betalade och använda toalettpappret som de också betalade. Innan betalade min far underhållstöd, men det varar bara sålänge jag studerar... jag fick lite pengar av honom när jag hjälpte till att måla brädor. Men dom pengarna gick oftast åt till att åka buss så att jag kunde träffa mina vänner.

Hur långt har du till dina vänner?
Egentligen inte jättelångt, men jag bor på landet och det tar en timme med bussen in till stan. Men det är själva kostnaden av resan som är jobbig, det kostar 36 kr för att åka en sträcka. Har man inga pengar är det mycket pengar, speciellt om man ska åka hem också... Jag önskar att jag kunde bo kvar i stan bland alla jag känner, men min mamma valde att satsa på sina djur och då hamnade jag här ute. Och det tycker jag självklart att hon ska få göra, även om jag tycker det är grymt jobbigt ibland.

Får du inga pengar alls nu, eller får du stöd någonstans ifrån?
Jag får ca 2800 kr i månaden av försäkringskassan, varan 1000 kr går åt att betala här hemma, så då har jag kvar 1800 kr.

Deltar du i någon aktivitet eller fördriver du bara dagarna?
Jag deltar i någon aktivitet via arbetsförmedlingen. Imorgon börjar jag på Activa, då ska jag sitta vid en datorn och söka jobb. Jag vill inte alls, känns helt onödigt. Skulle där finnas mer jobb på deras datorer än på min?

Antagligen inte, men det är väl värt att gå dit för att få dom pengar du får?
Jag har inget annat val.

Om du kollar platsbanken och i tidningen idag, vad är det för jobb som finns där?
Ärligt talat vet jag inte, det är yrken som jag aldrig har hört talas om. Jag känner mig rädd och dum och har ingen yrkesutbildning egentligen. Dom roliga jobben som det fanns gott om tidigare är som bortblåsta.

Om inte krisen hade kommit, hur tror du att ditt liv skulle se ut idag?
Jag skulle ha haft jobb vid det här laget. Tror inte att jag hade haft en egen bostad redan, men jag hade nog haft råd med att skaffa en liten bil. Och jag hade säkert varit mycket gladare än vad jag är nu. Eller rättare sagt, jag hade varit glad.

Vad skulle du vilja jobba med?
Jag vill kunna försörja mig som illustratör. Eftersom jag älskar att rita och skapa så skulle jag vilja jobba med det. Om det är något som gör mig glad så är det att få göra dessa saker. Något med film och musik skulle också vara kul. Bara det är kreativt. Yrket som tatuerare lockar en del också.

Hur ser planerna ut framöver?
Som sagt börjar jag på Activa imorgon, jag försöker hålla mig positiv, det kanske inte är så farligt som jag har fått för mig att det är. Jag får se hur länge jag blir där. Sen har jag eventuellt extrajobb till hösten, vilket jag hoppas starkt på. Blir det inte bättre runt jul och där så kanske jag tar någon distanskurs. Till våren ska jag söka till skolor och vidareutbilda mig.

Vad är det för jobb du har på G?
Butiksbiträde på Buttericks! Jag har varit där fyra eller fem gånger och frågat om jobb, ha ha. Hon som har stället känner mig snart, jag har även varit där flera gånger och köpt hårfärg, utklädnadsgrejer och lite sånt. En rolig affär som gör mig glad och dom som jobbar där är jättetrevliga.

Du nämnde även att du ska säka till skolor till våren, vad är det för skola du ska söka till?
Just nu har jag siktet inställt på serieskolan i Malmö. En ettårig utbildning där jag fullbordar mitt yrke som illustratör.

Något du skulle vilja säga till de vuxna som styr vårt samhälle?
Ja, våra problem som ungdomar ligger inte i att vi inte vet hur man söker jobb, problemet är att vi inte får något jobb. Det är skillnad på de sakerna. Det är inte så att jag bara sitter hemma och klagar, och tror att jag får allting serverat, jag har tagit mig genom det ena och det andra, och är bland dom sista som skulle ge upp. De som skulle vara våra föebilder, dvs de vuxna, verkar kunna kläcka ur sig det ena och det andra om oss ungdomar. Minns dom inte sin egna ungdom? Hur rastlösa dom var, hur mycket energi det är som rusar runt i kroppen? Man står där med beslutångest och tre miljoner val. Man vet inte om livet leker eller om det är förjävligt. Man är arg och vill göra sig hörd. Vi unga vuxna har faktiskt också en plats i samhället. Varför är det inte så många som förstår detta? Och det är faktiskt så, att alla föräldrar har inte råd att försörja sina barn. Eller sina vuxna, kanske jag ska säga.

Ja du Ronja, du har en poäng där faktiskt. Vi tackar dig för denna intervju och nu ska jag sluta prata med mig själv inann allting driver mig till vaninnets fördärv.


Spelning

Glidslem spelar i Höganäs den 22:a augusti, i Tivoliparken. Vi intar scen "Inger" 16.00.  Kom gärna och se oss. ;)

Vår Myspace finner du här.


SVERIGES REGERING ÄR BARA SKIT

Det blev ingen praktikplats, men jag har i alla fall extraknäck till hösten och det är jag glad över. Men tyvärr återstår måndagens problem: "dödsdomen". Arbetsförmedlingen har skickat mig till något jävla "jobbsökarprojekt" och jag känner mig bara förnedrad. Där ska jag då få hjälp med att söka jobb, skriva CV... Vad fan tror dom att jag är? Mentalt handikappad? Totalt jävla hjärnknullad? Ursäkta mina grova ord men det förklarar bara mina sanna känslor för arbetsförmed... nej, jag menar arbetsförnedringen. För att inte tala om Sveriges regering, som har hittat på skiten. Har dom verkligen inget bättre att komma med? Tror dom att det finns mer jobb på Activas datorer än vad det finns på min? Tror dom att jag får mer jobb för att jag är instängd med en massa idioter, istället för att åka till stan och fråga efter jobb? Det känns som Svergies gråa regering börjar ta över mitt liv, mitt färgglada jag håller på att bli smutsig och snart är jag lika grå som dem. Snart är jag precis som dem, en robot som bara följer ett jävla mönster och glömmer att jag har en egen hjärna. Sen kan jag lika gärna döpa om mig till "Svensson" och gifta mig med en rälig gubbe och skaffa villa. Nej fyfan! Bara döda mig inombords, bara gör det! För jag har ju ingenting att säga till om, jag är ju på samma nivå som de hemlösa.


Gårdagen = Den stora dagen, Idag = Den stora dagen nr 2

Igår var den "STORA dagen" men så jävla stort blev det inte. Jag har lämnat in min kamera för reperation och kommer vara utan den i 2-3 veckor. Jag känner mig nästan förkrossad, den där kameran följer mig vart jag än går och tar alltid bilder när jag hittar ett bra tillfälle (Jag kanske skulle satsa på en karriär som papparazi? Ha ha). Samhället bara suger altl från mig, mina pengar, min kamera och min livslust. Men vad har jag att begära? Sverige tar ju inte hand om sina ungdomar, som skulle vara "Sveriges framtid". Jag undrar just hur Sverige ser ut om 50 år. Jag skrattar åt bara tanken.

Men för att återgå till den "STORA dagen", jag bestämde mig i söndags för att ta tag i mitt liv, sen efter Arbetsförnedringen har skickat mig till Activa. Jag begav mig av till stan för att ordna praktikplats på det enda ställe som jag vill vara på, men butikschefen var inte där. Så jag gör ett nytt försök idag. Håll tummarna för mig, för det här stället känns verkligen rätt för mig. Där är färgglatt och personalen är trevlig. Finns det något bättre än en atmosfär som gör en glad? :)

6 dagar kvar tills "dödsdomen" slår in (om jag inte får praktikplats).

Lösgodis = rena tortyren?

Jag kände något märkligt strax under armhålan imore när jag vaknade. Kändes som en innebrännare, och fick tänka på Malins historia om att hon har haft en finne på armen. Eller i armhålan? Minns inte vilket, kanske var båda delarna. I alla fall, jag var tvungen att kolla i spegeln och fick nästan en chock. Där är flera röda marken, både under och i armhålan. Inåtväxta hårstrån? De vete tusan, det var ett tag sen jag rakade mig där och det har aldrig hänt innan att jag har fått röda märken i armhålan. Vad tusan kan det vara? Jag visade det för mamma, hon tyckte det såg konstigt ut. Jag måste hålla koll på det sa hon... Kanske är det något som har bitit mig? Med andra ord, finns där levande ting i min säng som inte borde vara där? Eller har jag ätit något konstigt som jag inte brukar äta? Ja. Men det är en märklig reaktion tycker jag såfall. Igår köpte jag lösgodis, vilket jag inte har gjort på ett par år. Jag vet att jag inte tåler det egentligen, men jag tänkte om jag bara köper chokladsorterna så kanske det funkar ändå. Tydligen inte. Jag har varit med om värre, men jag kan verkligen inte äta skiten. Detta låter grymt konstigt, säkert aningen roligt med, men det börjar klia på min näsa när jag äter för mycket av det. Intressant fenomen, för jag vet ingen annan som har råkat ut för detta. Det enda jag kan komma på såfall, är Willy Wonka i den nya versionen av Kalle och Chokladfabriken (jag har då inte sett den gamla) att hans pappa, nämner när Willy är barn, att för mycket godis gör så att det börjar klia på näsan. (!!!!) Jag borde alltså inte vara den enda såfall! Men för att återgå till dom röda märkena... Kan dom vara orsaken till lösgodiset? Sen hade jag grymt ont i magen innan idag också, och DET är lösgodisets fel. Verkar som lösgodis är renda tortyren för min del. Då vet jag det, aldrig mer lösgodis.

RSS 2.0