En sann ängel

Jag var med om en liten märklig sak idag, men som givetvis gjorde mig riktigt glad!

Idag när jag jobbade kom det in en tjej i butiken och skulle köpa en present. Inget konstigt, till synes en helt vanlig tjej. Det enda jag la märke till var att hom verkade lite... ja, vad ska jag säga, mystisk? Underlig låter fel och konstig var hon absolut inte. Men jag märkte att hon studerade mig väldigt mycket medans jag tog betalt och slog in presenten. Det kändes faktiskt som hon inte bara tittade PÅ mig, utan tittade under min yta på något sätt. Min första dumma tanke var att hon kanske var homosexuell (ha ha ha), men jag viftade bort den tanken, om hon nu är det så får hon ju vara det, alla är vi olika här på jorden. (Jag har många bi/homosexuella vänner så jag har inte några fula fördomar så att ni läsare vet det)
När jag gav henne påsen och skulle ge en krona tillbaka i växel sa hon att jag fick behålla den. Inte så mycket med en krona, men jag tackar alltid när jag får lite dricks. Sen frågar jag alltid om det är säkert att jag får behålla den, en krona är ju alltid en krona, och det kan bli många kronor i längden!
Men jag fick behålla den, sen säger hon "jag hade gärna gett dig mer dricks, men jag får komma in en annan gång och göra det"
Jag blev lite paff eller vad man ska säga, glad också givetvis, men så frågar jag varför (klart man frågar, varför ska jag av alla i världen ha extra dricks? Inget mig emot men kan man ta emot sånt hur som helst?)
så svarar hon med "du är en snäll och bra människa, sånna som dig finns det inte många av."
Jag visste inte vad jag skulle säga, självklart blev jag jätteglad och tackade (vad tusan säger man?) sen log hon och sa "ha en bra dag!" sen gick hon. Där stod jag som ett fån och förstod inte vad som hade hänt. Jag fick fundera på två och tre gånger, jag måste ju göra en analys på det här!

Det "roliga" är att jag har haft en riktig usel dag, vill inte gå in på detaljer, men så dyker det upp en sån där människa och bara gör ens dag. Är det ett tecken? Varför kom hon just denna dag och sa precis det jag behövde höra?

Jag vet inte om det där var "inövat" (sprida mer glädje i världen ni vet) eller om hon verkligen menade det. Men det spelar ingen roll, hon gjorde min dag! Och det här mötet kommer jag aldrig att glömma. Sånna som henne får mig att tro att det finns riktiga änglar bland oss människor, för jag är bensäker på att hon är en riktig sådan. Riktig eller inte spelar ingen roll, men hon var min ängel för dagen!


Take it or leave it

Jag vet att jag är en jävla kossa ibland, men alla har vi våra dåliga sidor.
Eller? det är kanske inte tillåtet att ha dåliga sidor? Det är kanske inte tillåtet,
att inte vara som alla andra? Det är kanske inte tillåtet att ha mer känslor som
stormar runder än en "normal" människa? Det är kanske inte tillåtet att ha lite
andra målsättningar än att skaffa jobb, villa, husvagn, barn och en hund?
Visst fan, vi är ju i Sverige och då borde det ju egentligen vara så.

Men jag är inte sån. Jag har aldrig varit det och kommer aldrig att bli det heller.
I sånna här fall är jag jävligt glad för den styrkan jag har, att kunna sätta ner
foten och säga ifrån - det här är inte jag, take it or leave it.

Påskhelgen

Jag hade verkligen sett fram emot den här helgen, men allt blev inte riktigt som jag hade tänkt.

Påskafton jobbade jag till klockan tre, det vill säga att jag gick upp halv sju denna dag med endast fyra timmars sömn i bagaget. Det får gå helt enkelt, när skulle jag få tid till att vila upp mig inför kvällens festligheter?

Efter jobb träffade jag på en vän som jag inte har sett på evigheter. Det blev islatte och iste och en stund i solen. Denna stund varade i nästan två timmar och vi pratade nonstop, allt mellan himmel och jord. Min kära vän är en sån man kan prata om allt med, tråkigt bara att vi inte träffas så ofta. Jag måste skärpa mig.

Efter det blev det raka vägen med bussen till Aylas place, min polare som numera bor i tyskland med var hemma tillfälligt. Det började bra, minivårrullar, sjukt starka nudlar och räkchips, till det drack vi vin. Allt eftersom alkoholen började sprida sig i min kropp började minnet avta, ganska tidigtpå kvällen.

Folket kom, vi spelade kubb och surade på varandra, skyllde på de andra att de fuskade och visa verca, det blev till och med någon historia om att vinden drog på fel håll när det i själva fallet faktiskt var vindstilla. Men så går det, allt kan hända när alkoholen busar runder i blodomloppet.

Ungefär därefter vet jag inte riktigt vad som hände, jag har bara svaga minnen, men det är kanske lika bra det, för jag ärligt talat inte om jag hade tråkigt eller roligt. Jag hoppas att jag hade roligt... jag yrade runt i stan, surade över något, skrattade omvartannat och skrek säkert på någon.

Bakfylla of doom när jag vaknade hos Ayla, jag vete tusan hur jag ens kom tillbaka dit. Och min kamera är borta. Hujedamig så full har jag inte varit på mycket länge...

För att göra en sammanfattning: Jag höll på att säga "jag önskar bara att få glömma denna kväll," men så är det i princip för jag minns inte påskafton. Påskafton 2011, storhelgen som bara försvann rätt in i dimman.

Sparkling Spring Green Nail Art

Jag tog "spring green" färgen till en ny nivå, SPARKLING! hysteriskt grönt glitter som jag hittade på Panduro för 44 kr tror jag det var. Glitter for life!

Den lilla vita blomman på långfingret kommer från en liten karta med nageldekorationer som jag köpte på Lindex en gång. Vet inte om dom har dom kvar.Ursäkta skitet på tummen, men jag höll på att jobba när jag plötsligt mitt i allt, kom på att jag måste dokumentera mina naglar inför påskhelgen. ;)

Heavenly blue nails

Här experimenterade jag lite, hade brist på fantasi och jag provade mitt senaste blåa nagellack. Mycket fin färg och det blev väl rätt fint. Imorgon åker den här färgen bort och sen kommer det att bli något helt hysterisk, påskhelgen i ära. ;)


Demonstration: Bevara Pyttebron! (och hela Pytteområdet)

Idag var jag på en demonstration. Jag brukar inte ängna tid åt sånt här egentligen, men jag kunde inte låta bli att ryckas med den här gången, eftersom jag delvis bor i ängelholm och delvis för att det var lätt att ta sig dit. (Tidigare har resor och pengar hindrat mig, men nu är jag stolt stadsbo!)
Mellan 200-250 personer samlades på Stortorget här i Ängelholm för att visa vad de tyckte om flytten/rivningen/ombyggnaden av Pyttebron och Pytteområdet.

HD var där och filmade, här under kan ni se klippet.
(Jag skrattade en del när jag såg att dom hade zoomat in mig, ha ha ha)Dom vill alltså riva Pyttebron för att bygga en stor trafikled som kommer från E6:an, med andra ord vill de smutsa ner den gröna oas som så många ängelholmare tycker om med en stor väg, för att underlätta för trafiken. Då är min fråga: vad hände med frågan om miljön?

Här kan ni se ännu ett klipp på TV4play, hittade ingen adress så att jag kunde lägga klippet här, men där kan ni se hur bron ser ut och miljön runt omkring. Tänk er själva en fet väg där rätt igenom. :S

Här kommer lite bilder från demonstrationen:
Ha ha ha, så jävla roligt, att dom inte ens bad honom att gå medans Åsa (M) pratade!
Bäst!

Seriebloggen uppdaterad!

Min serieblogg är äntligen uppdaterad! Spana in den --> http://vedervardigt.blogg.se/
Jag har ritat en bunte med teckningar och satt ihop till en liten film.
"Den moderna versionen av Gesällvisan..."


Go Green

...and a little bit of yellow!
Det var längesen jag la upp en bild på mig själv, så här kommer en!


Travelpartner i min sketa!

Jag ska aldrig mer boka biljetter via travelpartner, dom är varken enkla eller billiga att ha att göra med.

Jag var kanske klantig när jag inte läste genom villkoren ordentligt, men jag trodde det skulle vara som de flesta andra grejer, har nämligen aldrig beställt flygbiljetter förut.

När jag och Stefan väl satt där vid datorn var vi noga med att boka i "avbokningsskydd," man vet ju aldrig vad som händer? Mycket riktigt, 10 dagar senare fick vi avboka flygturen för det dök upp något med mitt band som jag bara inte kan missa. Avboka var inga problem, men några pengar får vi inte tillbaka. Tydligen gällde bara avbokningen tillsammans med ett läkarintyg som ska skickas inom 5 dagar efter avbokningen eller hur det nu var. Att omboka funkar inte heller. Enligt mig, vad fan är det för en service egentligen? Resan var visserligen billig, men jag som inte har så mycket pengar så betyder dom här pengarna mycket för mig. Med andra ord blev jag och Stefan blåsta på 1200 kr var. (Blåst blev jag väl inte eftersom allting stod i villkoren, men jag känner mig ändå lurad)

Nästa gång ska jag leta upp ett flygbolag som erbjuder avbokning där man får tillbaka sina pengar (om det nu finns) och jag har lärt mig två saker; att läsa genom villkoren ordentligt och att aldrig mer boka biljetter via travelpartner. Ni kan ta er i sketan allihop och jag hoppas att ni får kul för pengarna!

Det är inte bara jag som är missnöjd med denna sajt, på reseguidens diskussionsforum hittade detta, TRYCK HÄR för att läsa.

Ett litet ryck...

Jag är så fruktansvärt trött på min design, även mig själv om vi nu ska vara sådana. Enda sättet för mig att få tummarna loss och ändra på den fruktasvärda designen är att förgöra den - och det har jag precis gjort.
tillfälligt har jag temat "food" ha ha, jag kanske ska starta en matblogg?

Nej men allvarligt...

Just nu sitter jag i djupa tankar och grubblar över livet. Jag är ensam en fredagkväll, känns som det var längesen jag var det. Det behövs faktiskt, hade jag haft pengar hade jag antagligen varit på tivoli denna kväll, men eftersom TRAVELPARTNER slök mina pengar och jag inte kan få tillbaka dom utan läkarintyg, blir det till att sitta hemma och sura istället.

Det har jag har i tankarna är främst pengar, jag skulle vilja ha ett jobb som kunde erbjuda mig mer timmar, jag klarar mig på det jag har men det hade varit kul att ha lite mer att röra sig med. Just nu lever jag på ca 8000 kr i månaden, och för er som har eget boende vet att pengarna lätt försvinner... men varje gång jag ska söka ett jobb på platsbanken är det något som kommer i vägen för mig. Antingen är mitt CV eller det personliga brevet borta, webbsidan som jag ska söka på fungerar inte eller som i nufallet: word fungerar inte. HALLÅ? Antingen har någon dömt mig till fattigdom eller så har ödet andra planer för mig. Om man nu vill tro på det. Jag gör det till en viss del, min magkänsla som har lett mig här i livet har haft rätt alla gånger. Så varför skulle det ha fel nu? Tåmalod är svaret på allt känner jag just nu. Men ibland är längtan efter en dyr resa lite för stor och tålamodet är som bortblåst. Men jag försöker ta mig ner på jorden igen, eller så försvinner jag kanske in i min fantasivärld igen?

Hur som helst, eftersom jag har mycket tid (som jag egentligen inte gör något på) ska jag skärpa mig med mitt ritande och målade. Men det är inte alltid så lätt när inspirationen är svag.

Nåja, jag vet i alla fall vad jag ska göra nu i den kreativa vägen, återuppta Vedervärdigt-bloggen är mitt nästa projekt!

Project Runway

Följer ni projcet runway? Jag brukar aldrig följa några program, men detta tycker jag är riktigt kul att titta på. Inte bara för att det är just kläder och mode, mest för att se dom skapa. Det är kul och inspirerande och ofta får jag både en och annan idé till att skapa något eget.

Idag är det avsnitt 3 har jag för mig och jag bänkar mig snart vid tv:n. :D


Brandfarliga scones

Jag vet inte om jag ska kalla mig klantarsle eller om jag ska skylla på timern ELLER om jag har en sjukt dålig spis. (Jag har en sån där minispis, som består av två plattor och en liten ungn.)

Jag tänkte göra scones och ta med till jobb imorgon. När timern ringde efter 10 min (så länge som de skulle vara inne) går jag till köket och ser att det ryker lite från ungnen. Jag öppnar luckan och mer rök kommer ut (inte sådär våldsamt mycket, men ungefär som när man bränner något på spiset) jag får halvt panik av röken, på det hela går mitt brandlarm igång och jag drar ut sladden till spishelvetet, rycker tag i brandlarmet (som just nu bara ligger på proppskåpet, har inte skruvat upp den i taket ännu), springer och öppnar balkongdörren och försöker få tyst på larmet. Jag bankar, slår och svär, sliter upp luckan och sliter ut batteriet. Tystnad. Äntligen. Och sen... vad fan hände? Inget farligt hände tänkte jag. Allt är lugnt.

Jag slängde delarna av larmet på golvet (för att se något positivt i det hela så funkade larmet, fast det är köpt på netto ;)) och gick för att kolla mina scones. Dom är brända på undersidan, det gick att skära bort såklart, men tråkigt att halva bulljävlarna blev svarta.

Efter några minuter och efter att jag hade provätit en scones gick det upp för mig om vad som egentligen hände. Nu håller jag på att vädra ut röken och jag är helt uppe i varv. Hur fan ska jag kunna lägga mig nu? Jag ska upp tidigt imorgon och ofta jag kommer att somna när här luktar rök. (Jag får halvt panik av den lukten)

Vad hade hänt om de förbannade sconesen hade varit inne någon minut längre? Jag vågar knappt tänka på det.


Svart fransk manikyr med lite silver

dom här blev lite som dom gröna naglarna, fantasin sträckte sig inte längre. Men jag tycker inte det gör så mycket, jag var ute efter något liknande men inte lika hysteriskt, vilket blev bra ändå.Här har dom hunnit bli lite avskavda i kanterna, jag är inte alltid på hugget med kameran. ;)

Hårproblem

Jag har varit tokblonderad sen jag var 17 år och jag älskar det. Det är lätt att färga i någon crazy färg och det är helt enkelt kul att vara blond. Men idag när jag blekte min utväxt, tappade jag rätt mycket hår. Det gjorde jag förra gången också. Tidigare har jag aldrig tappat hår. Det borde väl vara ett självklart tecken, eller är jag bara nojig? Det är inte kul om jag helt plötsligt står där med kala fläckar på skallen. Någon som har erfarenhet av det här, eller bara några bra tips? Det känns som jag borde sluta tokblondera det på det här viset, även om jag har bra hårkvalité och allt det där, så pallar det nog inte vad som helst i längden. Och jag tycker mig ana att håret har blivit något tunnare sista tiden... Det är inte alls kul. Det känns så hemskt att jag till och med har fällt en och annan tår. Fan. Jävla skit. :(


RSS 2.0