Ännu en vampyrdam

Den här gången i akvarell. :)Tänkte göra något åt bakgrunden... Men vet inte hur. Så det får bli någon dag när jag har idéer och ork.

:S

Det här hände precis utanför vårt hus idag.

Jag vaknade av en sån jävla smäll. Tänkte först att det måste vara dom förbannade lastbilarna som kör som idioter här, tappar grejer på vägen pch har sig. För det ligger nämligen en stenkross liten bit ifrån vårt hus, där det alltid kör lastbilar både till och från.

Jag fick lite halvt panik av den smällen, jag menar, så högt? Så ljudligt? Det kan inte bara ha varit en lastbil som tappade något på vägen. Sen hör jag det - efter några minuter sedan smällen - ljudet av syrener.

Jag hoppade upp ur sängen och slängde på mig kläder. När jag kom ut från min lilla stuga ser jag en ambulans, poliser, någon brandbil och brandmän. Det hade verkligen hänt en olycka. Sen ser jag bilen som har fått hela smällen. Den större delen av bilens frontdel vad nermajad. Det låg delar av bilen på vägen. Läskigt. :S


The Dopamines + Glidslem

Just nu laddar vi inför spelningen på onsdag. Då ska vi vara förband till det amerikanska pop-punkbandet "The Dopamines." Det ska bli kul, känns nästan lite stort att det just är ett amerikanskt band... Men det är också det enda som är något att hurra över.

Platsen är i Höganäs, på Eric Ruuth's kulturhus, 19.00 drar vi igång skiten. Tror inte det kostar något, har faktiskt inte en jävla aning. Lite trist att det är just en onsdag, då är folk nyktra och tråkiga. ;)Spana in Eric Ruuth's kulturhus

Barbackarock

Jösses vad det var längesen jag uppdaterade här, men det är faktiskt som så att jag har gått och skaffat mig ett liv. ;) Nu har jag dock tid över och tänker uppdatera det alla senaste!

I torsdags spelade jag och mitt band Glidslem i Kristianstad på något som det kallar "Barbackarock", ett gäng rockband på deras kulturhus, som heter just Barbacka. Det gick bra, vi alla var nöjda med spelningen. Men det märktes lite på oss att det ändå var ett tag sen vi repade... såklart var det ju bara vi i bandet som märkte det.

Har inte så jättemånga bilder från kvällen, men det finns tre videoklipp som kan vara lite roliga att titta på. :)

Borgarslakt (Inte hela låten tyvärr)


Raggarbrud


Carola

Allmänt nonsens såhär en måndag...

Woaa, nu går det undan här! Jag jobbar, spelar med mitt band, ritar och festar. På fredag är det lön och gladare än mig kan ingen vara. Tror jag inte? Kanske om någon vann en miljon eller mer, på lotto nyss, men så långt behöver vi inte forska. Allt handlar inte bara om pengar och musiken just nu, det har även tillkommit ett plus i kanten... Som än sålänge är hemligt. ;)

På fredag får jag lön och det ska bli så jävla roligt! Och då fanimej ska jag vända upp och ner på hela min garderob, rensa ut det som är skit för att sen göra något som ALLA tjejer förmodligen, tycker är grymt kul - SHOPPA! Inte bara för sakens skull, utan för att jag faktiskt behöver det. Min enda par hela byxor har nu gått sönder... Så jag MÅSTE shoppa. Inget mig emot såklart. ;)

Helgen som var, har varit bra. Jag jobbade i lördags, vilket är ganska segt, men jag tröstar mig med ob-tillägget. Efter det åkte jag till ö-a och söp skallen i bitar. På söndagen blev det frukost två gånger med bullar, juice och trevligt sällskap. ;)

Jag hoppas på att nästa helg som kommer, blir lika lyckad. Woho! Mitt liv rockar och på torsdag är det spelning!

Det är ju inte kul att vara positiv!

Igår var jag på arbetsförmedlingen. Inget särskilt ärende, jag skulle bara ha en lapp påskriven. Men dom där 5 minuterna som det annars tar, blev till 45 minuter. Dels för att där var folk innan mig och dels för att jag blev värsta intervjuad nu när det hade fått nys om mitt lilla extrajobb. Det gör ju aboslut ingenting, men jag tyckte synd om mamma som väntade i bilen... Men i alla fall. Jag hade ärligheten i beredskap när R på AF frågade mig "Hur går det på Activa då?" Jag skrattade och sa "ja, det är ju ganska meningslöst..." R tittade lite konstigt på mig och fortsatte sen med "men jobbcoacherna då? Har ni inte haft samtal eller så?" "Jodå, dom är det inget fel på, vi har pratat och så, men det där med att sitta och söka jobb på en dator är dumt, det är liksom det jag gör hemma." Han såg mest fundersam ut ett tag och började sen prata om något annat. Ställde lite frågor om jobbet som jag hade, hur mycket jag jobbade, om jag trivdes och så vidare. Sen var jag ju tvungen att visa min blogg, bara för att understryka att jag FAKTISKT göra något hemma om dagarna. Jag varnade lite först, jag sa att det är från de arbetslösa ungdomarnas perspektiv, en dos allvar men också en hel del humor. Han skrattade lite. Det syntes att han blev lite imponerad. Och såklart, som den arbetsförmedlare som han är, så säger han "Ska du inte göra en liten serie om att du har fått jobb på Butterick's också?" sen skrattade jag, "På en blogg som heter 'Vedervärdigt?'"

Efter att jag hade varit på arbetsförmedlingen började jag fundera lite... Fyfan vad jag är negativ! Man kanske ska ta och bli lite positiv? Men så kom jag på det... Såklart inte! Annars är det ju inget roligt? Min kreativitet drivs av det negativa och då fungerar det inte att vara positiv. Liksom hallå?

Nu ska jag gå min väg och tänka negativa tankar, gråta lite och intensivt hata världen. ;)

En blogg till...

Jag har gjort en ny blogg. Eller ja, en blogg till, rättare sagt. Tänkte att jag skulle ta och sortera upp skiten här, min blogg är så fördömt rörig. Antingen skriver jag om mitt band, något skit jag har målat, någon fest, lägger upp bilder som jag har ritat eller skriver en massa nonsens. Så jag tog ett nytt steg och gjorde en blogg till. I den tänker jag lägga upp tecknade bilder och serier. Inte helt random, tänkte att perspektivet skulle vara från oss ungdomar i samhället. Hur vi ser på det, hur vi känner och hur vi blir behandlade. Lite om varje, de "vuxna," ekonomin, arbetslösheten osv. Spana gärna in den! Tryck här!

Givetvis tänker jag fortsätta att skriva mitt nonsens i den här bloggen. ;)

Cirkus RonJa

Hon har gjort det igen, några klick med kameran och vips - ett konstverk. Låt dig förundras och fascineras, eller fasas och chockas - här är Cirkus Ronja!


Ronja Mimare


Tigern Ronja

Sist men inte minst...

Clownen Ronja

Så kul man kan ha med lite färger! :D


Ronja goes clown

Idag fick jag lite ansiktsfärger med mig hem. Min chef proppade på mig en massa saker och jag kunde inget annat än att bli glad. Jag gillar sånt här. Eller nej, jag ÄLSKAR sånt här! Jag hann knappt komma hem idag förräns jag började kladda med färgerna. Har inte gjort någon större målning (än) men det kommer. Jag funderar på att göra något redan ikväll, eftersom det är grymt lätt att tvätta bort.

Den 19:e september ska jag sitta precis utanför Buttericks och göra reklam för dem, jag ska vara ansiktsmålare. Så jag ska sitta där och försöka hantera barnen medans jag målar kukar i panna på dem... nej, vad säger jag? Blommor var det nog. ;) Det ska nog gå bra, till skillnad från förra gången då jag hade katastrofala saker att arbeta med. Nu har jag riktiga ansiktsfärger och ordentliga penslar (det vill säga mina egna) att arbeta med, så nu kommer var och varannan unge vara skitsnygga på stan!

Här är en liten bild på grejerna::D

Äntligen en framtid... en ljus sådan!

Äntligen säger jag bara! Jag gav mig fan på att bryta mig loss - och se på mig nu! Gladare än mig kan nog ingen vara (jo, säkert någon) och jag är nöjd. Jag har nämligen suttit och svurit över Activa och jobbsökarprojektet, att jag har varit tvungen att gå dit de dagar som jag inte jobbar. Lönt? Jag har ifrågasatt systemet, diskuterat det med jobbcoacherna på Activa, som tack och lov är fina människor. De lyssnar på en och vill förstå en, till skillnad från dom på gråa arbetsförmedlingen. Där förstår dom inte, dom vill inte förstå, dom vill bara "göra sitt jobb" - att skicka ut folk på onödiga kurser eller ge en jobb som ingen vill ha. I alla fall, efter två samtal kom jag överens med dom på Activa att jag inte behöver gå dit lika ofta. Jag ska dit ibland och säga hej och få lite lappar ifyllda... Mycket mer vettigt. De menade också på att jobbsökarprojektet ska göra nytta, det ska inte hindra mig från att göra nytta. "Tyvärr" har det varit det sistnämnda alternativet, så jag får lov att vara hemma och  göra det som jag vill göra. Rita och allt det där då såklart. Men framför allt; sovmorgon! ;)

Jag är fri och min ekonomi börjar stadga sig. Jag ser ljuset och jag kan ana en framtid! Är det något man verkligen vill så får man ställa sig upp och slåss för den. SÅ DET SÅ! Mig kommer ni aldrig att få tyst på!Har ingen passande bild, så det får bli en sensommarbild som jag har tagit. :)

Allmänt en måndag

Så, hur går det nu med min viktnedgång? ÅT PIPSVÄNGEN! Men det kommer, jag lovar! Innnan man drar till med drastiska åtgärder måste man förbereda sig... Genom att tänka på salen sisådär hundra gånger, innan man ens får för sig att verkligen ta tag i saken. Det är då ni tänker "hon är säkert fisk..."

Jobbet på buttericks går kanon, jag kan inget annat än att vara glad. Jag går dit och strålar som en sol och går hem likadan. Visst är det så det ska vara? Ofta är kunderna glada och trevliga (har inte träffat på någon otrevlig eller jobbig än, men mina arbetskamrater har berättat...) och arbetskamraterna likaså. På onsdag blir det extra roligt, för då kommer den stora Halloweenleveransen. Spännande!!

To be, or not to be hälsosam

Jag har säkert sagt detta tusen gånger minst, att jag ska ta tag i det hela och börja träna. Eller något. Jag har suttit och kollat lite på bilder från de spelningar som jag och mitt band har haft, och konstaterade ganska fort att jag hade kunnat bli av med några kilon. Ibland är det kul om man får en rälig dubbelhaka på bild, men att ha onödiga fetter som sticker ut lite mycket här och där är inte det snyggaste. Ska man stå på scen och ha kameror som klickar från alla håll, borde man kanske trimma sin kropp litegrann... Så därför tänkte jag försöka (nej, SKA) bli av med några kilon. Kurvor i all ära, men kanske sisådär 5 kilon skulle jag faktiskt kunna svetta bort. Skärpning Ronja, skärpning!


Denna Anna Odell

Ingen kan ha missat hela grejen med Anna Odell. Om man nu har det ändå, orkar jag inte dra hela historian här, det är lättare att söka på "Anna Odell" på google.

Vilket fall som helst, jag har inte sett hur hennes examensarbete gick till, men jag undrar hur det kan ha gått till egentligen, med tanke på alla reaktioner och att det hela nu har gått upp till domstol. Konst i all ära, i alla former, men sen att den överskrider några lagar är väl helt okej... Eller? Vad jag har läst idag har hon fått dagsböter på 2500 kr, skitsumma kan jag tycka, inte för att jag hade velat betala det, men lönt? Det finns så mycket mer ute i samhället som man hade kunnat göra något åt, istället för att anklaga en konstfackstudent. Eller vad tycker ni? Har konst sina gränser, eller är de som man säger, att bara fantasin sätter stopp? Bortsett från allt det här har hon i alla fall lyckats med det som dagens konstnärer vill lyckas med; att chockera. Alla känner till hennes namn vid det här laget och vem vet vad hon kommer göra härnäst? Jag säger bara: Heja Anna Odell!Bild från hd.se

Att se- eller höra fel?

Det heter ju att man "ser i syne", men även man "hör i syne", det första låter ju rätt, men hur i helskotta ser man fel med öronen??

RSS 2.0